Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.02.2019. 12:49

Istraživanje 

7 posto korisnika smartfona nema pojma što je to 5G

GlobalWebIndex proveo zanimljivo istraživanje među korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji.

7 posto korisnika smartfona nema pojma što je to 5G

Tvrtka GlobalWebIndex koja se bavi istraživanjem tržišta provela je zanimljivo istraživanje među korisnicima pametnih telefona u SAD-u i Velikoj Britaniji kako bi ustanovila koje su im stvari najvažnije i koje bi željeli poboljšati.

Na prvo pitanje "Što vas najviše frustrira na vašem telefonu?", 35% korisnika telefona jeftinijih od 4000 kuna i 43% onih sa skupljim uređajima navode da im je najgora stvar premalo trajanje baterije, dok se na drugom mjestu (21/26%) nalazi upravljanje memorijom za pohranu, a na trećem (17/25%) sporost uređaja.

Na previsoke cijene telefona žali se 19, odnosno 28 posto korisnika, dok se najmanje (13/13%) žale na slabu kvalitetu i premalu rezoluciju zaslona.

Drugo pitanje koje im je postavljeno glasilo je "Koje značajke očekujete u svom budućem smartfonu?". Čak 51% korisnika očekuje veću količinu memorije za pohranu, dok ih 48% želi bolje mogućnosti punjenja, a isti postotak se nada snažnijim procesorima i boljim operativnim sustavima. Zanimljivo je da 24% korisnika na svojem idućem telefonu očekuje hologramske projekcije, 21% 3D skeniranje, a isti postotak bi volio da im je telefon preklopljiv i savitljiv. Pri dnu očekivanja su umjetna inteligencija i bolji sustavi za praćenje zdravlja i fitness aktivnosti.

Na pitanje o tome što najviše očekuju od 5G mreža, 37% korisnika navodi da će se prebaciti na 5G čim bude dostupan, 31% će koristiti 5G kada im istekne ugovor s teleoperaterom, 16 posto misli da 5G neće biti previše drugačiji od 4G, a 7% nema pojma što je to 5G.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->