Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.03.2024. 15:50

Adobe 

Video: I Adobe ima AI koji pretvara tekst u glazbu

Eksperimentalni generativni AI model iz tekstualnih unosa kreira glazbu koju potom ugađa prema potrebi.

Video: I Adobe ima AI koji pretvara tekst u glazbu

Adobe je lansirao eksperimentalni generativni AI model pod nazivom Project Music GenAI Control koji može kreirati glazbu iz tekstualnih upita, koju zatim može fino podesiti.

Adobeov model se temelji na Fireflyu, generativnom modelu strojnog učenja koji se koristi u grafičkom dizajnu.

Za razliku od generativnih audio AI sustava poput Google MusicLM-a, ne traži unošenje rezultata u vanjske aplikacije za uređivanje i sekvencioniranje glazbe poput Cubasea, Pro Toolsa ili GarageBanda, već unutar istog sučelja omogućuje obradu i podešavanje svih elemenata, uključujući tempo, strukturu pjesme, loopove i remiksanje.

adobe ai

Pored toga može transformirati zvuk i na temelju neke pjesme koju mu zadate kao referentnu točku po kojoj će izraditi kompoziciju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Adobe kaže da model kreira pjesme u kojima se ne mogu pronaći elementi plagijata, jer će sve biti jedinstvene i bez dijelova tuđih melodija na kojima se model obučavao.

Adobe je ovaj projekt razvijao u suradnji sa znanstvenicima američkog Sveučilišta Kalifornije u San Diegu (UC San Diego) i Školom računalnih znanosti Sveučilišta Carnegie Mellon.

Zasad još nije poznato kada bi Adobe mogao lansirati Project Music GenAI Control u javnu uporabu ili ga uključiti u svoj Creative Cloud paket.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Adobe
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->