Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.09.2015. 13:07

Enterprise-D 

VIDEO: Virtualna šetnja svim prostorima Enterprisea

Ovaj projekt donosi kompletnu VR rekonstrukciju čitavog svemirskog broda USS Enterprise NCC-1701-D iz Star Trek: The Next Generation serijala.

VIDEO: Virtualna šetnja svim prostorima Enterprisea

Vjerojatno ste već bili u prilici vidjeti da se neki game engine koristi za rekonstrukciju okoliša iz filmova (i stvarnog svijeta), no mislimo da to nitko nije napravio tako detaljno kao 3D umjetnik i developer Jason B, koji razvija projekt pod nazivom Enterprise-D Construction Project, za koji koristi Unreal 4 engine.

Jasonova ideja je da se napravi softver koji će omogućiti virtualne šetnje pomoću Oculus Rift headseta, svemirskim brodom USS  Enterprise (NCC-1701-D) ili Enterprise-D, na kojem su služili kapetan Picard, Data, Riker, Geordi, Worf i ekipa u TV serijalu Star Trek: The Next Generation.

Ovo nalikuje na jedan sličan projekt o kojem smo već pisali, u kojem je napravljena rekonstrukcija svemirskog broda Sunshine iz istoimenog filma iz 2007. godine, za koju je developer Julian Butler koristio Unity3D game engine.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, Jason B se trudi izvesti potpunu 3D rekonstrukciju 42 palube Enterprisea, sa svim sobama, laboratorijima, postrojenjima, holodekom i drugim prostorima.

Obzirom da se koristi game engine, ovo nas više podsjeća na razgledavanje prostora video igre, no Jason kaže da se trudi "dovesti svaki piksel do savršenstva, uz dašak umjetničke slobode za one prostore koji nisu nikada viđeni u TV serijalu", pa pri razvoju projekta nije imao fotorealizam u prvom planu.

Projekt je za sada samo Jasonov hobi, no postoji mogućnost da se jednog dana pretvori u komercijalan VR softver, a developer razmišlja o tome da se prostori popune likovima, pa da se čak uvede i neka game mehanika, odnosno određene mogućnosti interakcije s njima.

Također kaže da razmišlja o pokretanju crowdfunding kampanje, pri čemu će vjerojatno najviše novca biti traženo za licenciranje Enterprisea od CBS-a koji nosi intelektualna prava na TV serijal.

Imamo osjećaj da bi crowdfunding kampanja mogla privući mase fanova Star Treka, jer ne znamo nikog tko ne bi volio prošetati Enterpriseom. 

Izvor: Enterprise-DVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->