Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.09.2015. 15:10

Windows 10 build 10547 

Microsoft ubija Control Panel u Windowsima 10

Novi build otkriva što nas uskoro čeka u jednoj od idućih nadogradnji Windowsa 10.

Microsoft ubija Control Panel u Windowsima 10

Ukoliko koristite Windowse 10, a legendarni Control Panel vam je jako prirastao srcu, savjetujemo vam da ga ovih dana čim češće posjećujete, obzirom da će vam ubrzo nestati u bespućima digitalnog ništavila u koje odlaze stare softverske značajke nakon smrti.

Svi korisnici "fast ringa" koji se još uvijek nalaze u Windows Insider programu testiranja novog OS-a, s novim buildom oznake 10547, dobili su preuređeni Personalization ekran koji vas odvodi na Settings pri klikanju na većinu opcija.

Većina stvari koje su se nalazile u Control Panelu sada je prebačena u Settings, a uskoro će Microsoft u potpunosti napraviti tranziciju svih sadržaja na to mjesto, što znači da će doista ubiti tradicionalni Control Panel.

S jedne strane, postoji logika koja kaže da nema smisla na dva različita mjesta držati menije koji se odnose na podešavanje i prilagođavanje Windows značajki i rada računala. S druge strane ima nešto i u tome što Settinzi i Control Panel nisu sadržavali iste stvari, pa ste možda brže dolazili do onoga što ste željeli, dok će se sada u Settinzima nalaziti puno više ikona, što znači da će u šumi biti teže pronaći drvo. Dobro, možda pretjerujemo, jer ćemo se sigurno vrlo brzo navići na ovo, ali nas promjene svaki puta malo štrecnu, mada bi u ovom slučaju mogle biti više od koristi nego od štete.

Glavni razlog zbog kojeg Microsoft ubija Control Panel leži u tome što se isti Settings ekran nalazi na PC-ima i pametnim telefonima, pa svaka unificiranost korisnicima olakšava tranziciju s jednog na drugi tip uređaja, o čemu pričaju već mjesecima (godinama).

Valja naglasiti da novi build nije u potpunosti uklonio Control Panel, jer Microsoft ima još ponešto posla prije nego što to omogući, no kako je za listopad ili studeni najavljena jedna velika nadogradnja, vrlo je vjerojatno da ćemo do kraja godine ostati bez Control Panela zauvijek.

R.I.P.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->