Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • VIDEO: Učenici napravili VR simulator za igranje Overwatcha
Članak
Objavljeno: 16.01.2017. 14:42

Sada-Watch 

VIDEO: Učenici napravili VR simulator za igranje Overwatcha

Fanovi Overwatcha možda će biti zainteresirani za sustav koji će im pružiti najbolje igranje u virtualnoj stvarnosti.

VIDEO: Učenici napravili VR simulator za igranje Overwatcha

U hrvatskim srednjim školama mogu se pronaći radionice vezane uz programiranje ili robotiku, no kada se radi o Južnoj Koreji, zemlji s najviše Pro Gamera na svijetu, nije ništa neobično da se u sklopu nastave razvijaju kompletni hardversko-softverski projekti koji video igranje podižu na još jednu stepenicu više.

Najbolji primjer toga dolazi iz Znanstvenog kluba jedne Južnokorejske srednje škole, čiji učenici su odlučili napraviti pravi VR simulator za igranje popularne Blizzardove multiplayer pucačine Overwatch pod nazivom Sada-Watch.

Osnova sustava je specijalna platforma na koju je igrač spojen elastičnim trakama na senzore, zahvaljujući čemu se pokretima tijela prema naprijed, nazad, lijevo i desno njegov lik u igri kreće u željenom smjeru. Senzori se nalaze i na podu platforme, pa će pri skoku igrača, njegov lik također poskočiti u igri, a tu je i kontroler u obliku puške koji ima i funkciju repetiranja, pa ćete municiju u igri nadopunjavati na isti način kao što se puni i repetira prava puška "pumperica", kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Što se tiče vizualija, učenici za njih nisu koristili neki high-end headset poput Rifta ili Vivea, već im je odlično poslužio Samsung Gear VR koji je spojen na nekoliko Arduino razvojnih pločica sa sustavima i senzorima koji uključuju detekciju pokreta i IMB senzor te omogućuju spajanje s PC računalom.

Eto ideje našim profesorima informatike za dobar školski projekt na kojem će klinci zdušno raditi. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->