Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.05.2017. 14:43

Commodore 64c Raspberry Pi 

VIDEO: Stari Komodorac na Raspberry Pi pogon

Ukoliko kod kuće još posjedujete stari Commodore 64, moći ćete ga pretvoriti u Pi računalo.

VIDEO: Stari Komodorac na Raspberry Pi pogon

Kanadska tvrtka COREi64 proizvela je sustav za konvertiranje Commodorea 64 u Raspberry Pi 2 ili Pi 3 računalo pod nazivom Non-Destructive Commodore 64c Raspberry Pi Conversion Frame. To znači da se svi njegovi dijelovi uklapaju u Commodore 64 kućište i koriste originalne pozicije vijaka za pričvršćivanje, kako biste vaš stari Komodorac mogli nadograditi bez ikakvog oštećivanja originalnog "pakunga".

Projekt se nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru i namijenjen je nostalgičarima i ljubiteljima retroračunala kojima će udahnuti novi život u stari Komodorac, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U videu se nažalost ne vidi konačni izgled "Pi komodorca" jer je projekt još uvijek u ranoj fazi, pa se isporuke očekuju tek za 2018. godinu. Za sada je poznato da namjeravaju prodavati zasebno 3D printane dijelove, ali i lansirati datoteke koje će vam omogućiti da si ih sami otprintate, dok za elektroniku možete koristiti vlastita Pi računala, ili naručiti od COREi64 čitav komplet.

Kada u Komodorac ubacite konverzijski "framework" moći ćete se po želji prebacivati iz originalnog moda u Pi 2 ili Pi 3, ta uživati u oba svijeta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->