Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.04.2015. 10:05

Windows Phone ROM 

VIDEO: Pogledajte Windows 10 na Android telefonu

Microsoft i Xiaomi započeli testiranje aplikacije koja omogućuje instaliranje Windowsa 10 na Android telefone.

VIDEO: Pogledajte Windows 10 na Android telefonu

Kao što najavljivali prošli mjesec, Microsoft je započeo testirati aplikaciju, odnosno prilagođeni (custom) ROM, koji će omogućiti da na Android telefone instalirate Windows 10 for Phones OS. U suradnji s kineskim proizvođačem pametnih telefona Xiaomijem, ekipa iz Redmonda je napravila ROM koji omogućuje instalaciju Windows 10 Technical Previewa na Xiaomi Mi4 uređaje. Novi ROM bi uskoro trebao biti dostupan svim vlasnicima Xiaomi Mi4 telefona, a moći će se preuzeti na službenom Xiaomijevom forumu, mada nije navedeno kada će ga točno postaviti tamo i hoće li biti dostupan za preuzimanje i instaliranje korisnicima izvan Kine.

Na internetu se upravo pojavio prvi video (dolje) u kojem se demonstrira rad Microsoftovog operativnog sustava na Mi4 telefonu, pa se možete uvjeriti da sve radi vrlo glatko i fluidno kao da se radi o originalnom Windows telefonu, a ne Androidu. Mada se u najavama spominjalo da će vam ovaj ROM omogućiti dual-boot, pa ćete moći birati hoćete li koristiti Android ili Windows 10 operativni sustav, to se ovdje ne vidi, no gotovo smo sigurni da će ta značajka biti uključena, jer će Microsoft u protivnom teško uvjeriti korisnike Android telefona da u potpunosti prijeđu na drugi OS.  

Sudeći prema ovom videu, Windows 10 na Mi4 za sada izgleda gotovo isto kao Windows Phone 8, pa nam se čini da je ovo neki jako rani build. Za sada nije poznato koliko će trajati testiranje ROM-a na Mi4 telefonima, prije nego što Microsoft napravi univerzalnu aplikaciju koja će omogućiti instalaciju na gotovo sve Android uređaje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam