Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2015. 09:49

Glasina 

Stiže Windows 10 za Android telefone

Microsoft navodno radi softver koji će omogućiti instalaciju Windowsa 10 na Android telefone i dual-boot.

Stiže Windows 10 za Android telefone

Nedavno smo bili u prilici čuti glasinu u kojoj se spominjalo da bi Microsoft mogao u Windowse 10 za telefone implementirati značajku koja će omogućiti instaliranje Android aplikacija na Windows 10 mobilne uređaje, no sada se pojavila nova koja govori da je plan ekipe iz Redmonda daleko ambiciozniji.

Prema procurjeloj informaciji koju prenosi TechCrunch, Microsoft radi na softverskom rješenju koje će omogućiti korisnicima da na svoje Android telefone instaliraju Windows 10 operativni sustav, a prvi uređaj koji će imati tu mogućnost će biti Xiaomi Mi 4, koji je Redmond navodno koristio za testiranje ove značajke u suradnji s kineskim proizvođačem.

Microsoftova nova aplikacija će doći u obliku prilagođenog (custom) ROM-a, sličnog onom koji je napravio Cyanogen, što znači da će u potpunosti zamijeniti postojeći Android i instalirati novi, kao i Windows 10 OS, pa ćete imati i mogućnost dual-boota.

Ovaj potez Microsofta tumači se kao napad na kinesko tržište na kojem vladaju Android telefoni, pa Redmond vjeruje da će Kinezi kupovati jeftine Android telefone i na njih potom instalirati Windows 10.

Dakako, ovo će biti i veliki pokušaj osvajanja globalnog tržišta pametnih telefona, jer vjerujemo da bi svatko tko na svojem telefonu koristi Android, rado isprobao Windows 10 ukoliko ga to ništa ne košta.

Mora se reći da je Microsoft uz sav trud oko razvoja i promocije Windows Phone OS-a tijekom proteklih godina, još uvijek debelo u sjeni Googleovog i Appleovog OS-a, pa mu je ovo možda jedini način kako osvojiti ozbiljniji dio tržišta pametnih telefona.     

Dakako, ovo je još uvijek samo glasina, pa ćemo pričekati da Microsoft ovo službeno potvrdi (ili demantira). 

EDIT: Microsoft upravo potvrdio da će "izabrani korisnici" uskoro moći instalirati Windows 10 Technical Preview na Xiaomi Mi 4 Android telefone!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam