Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2013. 16:34

MWC 2013 

VIDEO: NEC mobitel spaja dva ekrana u jedan

Mada mobiteli s dva ekrana nisu nova stvar, ovo je prvo rješenje koje omogućuje njihovu integraciju u jedan veliki ekran.

VIDEO: NEC mobitel spaja dva ekrana u jedan

Tvrtka NEC je na MWC sajmu u Barceloni predstavila mobitel Medias W N-05E, koji predstavlja njihovo rješenje uz čiju se pomoć može pametni telefon pretvoriti u nešto slično manjem tabletu.

Za razliku od YotaPhonea koji također posjeduje dva ekrana, po jedan sa svake strane (s jedne običan, a s druge štedljivi crno bijeli e-ink ekran), NEC-ov uređaj posjeduje dva potpuno ista 4.3-inčna qHD ekrana razlučivosti 950 x 540 piksela.

Glavna stvar u ovom uređaju je mogućnost da telefon preklopite i spojite u jedan ekran, čime ćete dobiti ekransku površinu nalik na tablet, čemu dojam kvari jedino crna crta rubova u sredini koja razdvaja ekrane, jer logično ne mogu biti postavljeni do samog ruba kućišta.

nec 2

Što se hardvera tiče, ovaj zanimljiv uređaj posjeduje dvojezgreni 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor i 1 GB RAM memorije, 16 GB ugrađenog prostora za pohranu podataka (proširivog microSD karticom do 32 GB), 8,1 MP kameru, bateriju od 2.100 mAh, te je u inačici za japansku mrežu NTT Docomo napravljen s podrškom za LTE.

Tu se još nalaze ugrađeni GPS, Wi-Fi i Bluetooth, dok uređaj radi pod operativnim sustavom Android 4.1 Jelly Bean.

Mobitel će se u travnju ove godine naći na japanskom tržištu, a pojava na drugim tržištima još nije izvjesna. 

EDIT: Ovo nije prvi pametni telefon koji nudi ovakvo rješenje. Još 2011. godine Kyocera je izdala telefon Kyocera Echo s dva ekrana koji radi na Androidu 2.3.4, a jedna od karakteristika mu je također bila mogućnost preklapanja i spajanja u jedan veći ekran.

VIDEO: NEC Medias W N-05E

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam