Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.09.2013. 15:14

Beddit 

VIDEO: Aplikacija pretvara vaš krevet u pametni

Ovaj monitor za praćenje zdravlja ne zahtijeva od korisnika nošenje senzora.

VIDEO: Aplikacija pretvara vaš krevet u pametni

Na Indiegogo portalu namijenjenom crowdsourcingu, pojavio se projekt Beddit koji je zasjeo na vrh liste tehnoloških projekata, obzirom da je traženu visinu investicija 30 dana prije isteka roka nadmašio za 314%.

Ako vas zanima kakav je to tehnološki projekt privukao ljude da mu upute financijsku injekciju od 251.585 dolara, reći ćemo vam da se ne radi o nekoj svemirskoj tehnologiji ili izradi motora na vodu, već senzoru i aplikaciji za pametni telefon, koja je namijenjena praćenju spavanja.

U osnovi se radi o senzorskoj traci koju nalijepite ispod plahte na krevet na kojem spavate, koja će pratiti vaš srčani ritam, kvalitetu sna, ritam disanja, kretanje, dionice sna, hrkanje, te okruženje u kojem spavate, odnosno razinu buke i svjetla.

Za razliku od drugih sustava slične namjene koji zahtijevaju postavljanje senzora na ruke, prsa i/ili glave korisnika, Beddit vam omogućuje da na sebi ne nosite ništa, jer svi podaci dolaze od osjetljivih senzora u traci ispod plahte koja potom podatke šalje na vaš pametni telefon.

Kako bi stvar imala još veću korist, aplikacija za pametni telefon će vam temeljem prikupljenih podataka napraviti personalizirani savjetnik s uputama o tome kako poboljšati svoje zdravlje i spavanje.

Valja naglasiti da je tvrtka Beddit još prije 18 mjeseci izradila Beddit Pro sustav koji je namijenjen medicinskim ustanovama, istraživačkim centrima i bolnicama, što znači da je ova tehnologija sada samo prilagođena potrebama običnih korisnika, koji će za pretvaranje svojeg glupog kreveta u pametni platiti oko 100 dolara (571 kn). 

Izvor: Indiegogo 

VIDEO: Beddit

   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam