Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.04.2016. 13:08

Safety Screen 

VIDEO: Aplikacija čuva vid vaše djece

Uz ovu aplikaciju više nikada nećete držati svoj mobilni uređaj preblizu očima.

VIDEO: Aplikacija čuva vid vaše djece

Samsung je lansirao aplikaciju Samsung Safety Screen, koja je napravljena s ciljem da pomaže korisnicima, posebno djeci, da svoj mobilni uređaj drže na udaljenosti koja je sigurna za njihov vid.

Besplatna aplikacija je dostupna za sve uređaje s  Androidom4.3 ili novijom inačicom Googleovog OS-a u Google Play trgovini, a roditelji je mogu zaštititi pomoću lozinke.

Zahvaljujući naprednom softveru za prepoznavanje lica, kada se uređaj drži preblizu očima pojavi se animacija koja upozori korisnika, a zaslon aplikacije koja se koristila isključi, te ponovno aktivira kada se uređaj odmakne na najmanju preporučenu sigurnu udaljenost od očiju, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Prema podacima američke neprofitne udruge proizvođača i dobavljača optičkih pomagala Vision Council, kratkovidnost je sve češća pojava u današnje doba, a znanstvenici ju pripisuju kombinaciji faktora genetike i okoliša, u što spadaju aktivnosti povezane s dugotrajnim gledanjem u mobilne uređaje s male udaljenosti, te smanjena izloženost prirodnom svjetlu.

Aplikaciju su zajednički razvili Samsung Gulf Electronics i agencija Leo Burnett MENA, a nedavno je osvojila i nagradu Dubai Lynx.

Mada je aplikacija u osnovi namijenjena djeci, vjerujemo da nikome od nas ne bi štetilo da ju i sami koristimo.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam