Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.04.2016. 12:33

BigScreen 

Softver za desktop VR besplatno na Steamu

BigScreen će vam omogućiti da sve s desktopa vašeg računala dovedete u VR okruženje.

Softver za desktop VR besplatno na Steamu

Od ovog četvrtka na Steamu će svima biti dostupan softver pod nazivom BigScreen, koji omogućuje da sve sadržaje sa svojeg računala dovedete u VR okruženje. To znači da ukoliko posjedujete HTC Vive ili Oculus Rift VR headset, te računalo sposobno za izvođenje VR sadržaja, možete kreirati virtualni desktop/desktope u bilo kojem prostoru vašeg doma.

Nakon dvogodišnjeg razvoja sustava i zatvorenog beta testiranja, tvrtka BigScreen Inc. je u suradnji s Valveom odlučila da njezin istoimeni softver bude dostupan svim korisnicima Steam servisa i to potpuno besplatno.

Osim što vam omogućuje da neki film, igru ili web browser gledate sami na veličini zaslona dijagonale do 610 cm, BigScreen omogućuje da te sadržaje dijelite sa svojim prijateljima i ukućanima koji također moraju biti opremljeni VR naočalama, pa ćete svoju dnevnu sobu doslovce pretvoriti u kino dvoranu.

BigScreen

Pored toga, BigScreen vam omogućuje i zanimljivo multiplayer iskustvo, što znači da se pomoću njega možete igrati u virtualnom LAN partyu, na kojem će svaki igrač imati vlastiti VR desktop s pogledom na igru kao da gleda na svoj monitor, a na taj način se u jednom VR okruženju može naći do 4 igrača istovremeno. Kako bi VR LAN party bio još zanimljiviji, sustav posjeduje i pozicijski 3D audio chat za brbljanje, a ako okrenete glavu u smjeru nekog drugog igrača vidjet ćete ga u obliku avatara koji je sinkroniziran s njegovim stvarnim pokretima.

Mislimo da vam ne trebamo ni govoriti koliko može biti zabavno kada okrenete glavu u smjeru frenda koji sjedi pokraj vas i vidite ga u obliku neke životinje, čudovišta, lika iz crtića, ili superheroja.

Mada će osnovni BigScreen softver biti zauvijek besplatan, tvrtka u budućnosti namjerava prodavati dodatne sadržaje za njega, poput virtualnih pozadina, avatara i specijalnih dodataka.  

Izvor: Steam

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->