Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.03.2014. 09:54

Google 

VIDEO: Android Wear OS debitira u LG G Watch satu

Google je predstavio operativni sustav za nosive gadgete koji će se naći na LG-evom pametnom satu.

VIDEO: Android Wear OS debitira u LG G Watch satu

Ovih ste dana mogli pročitati naš članak o procurjelim informacijama vezanim uz Googleov pametni sat, a sada nam dolaze službeni materijali iz Googlea i LG-a koji pojašnjavaju čitavu stvar vezanu uz suradnju ove dvije tvrtke u vezi nosivih gadgeta.

Google je predstavio novu platformu, odnosno operativni sustav pod nazivom Android Wear, koji je u cijelosti prilagođen korištenju na nosivim uređajima, a po mnogim nas značajkama podsjeća na upravljanje Google Glass naočalama, pa je vrlo lako moguće da se radi o unificiranom OS-u koji će Google nastojati progurati na sve nosive gadgete umjesto standardnog Androida, koji će dakako biti kompatibilan s njim, barem što se tiče međusobne komunikacije s aplikacijama pametnih telefona i tableta.

Što se tiče najzanimljivijih značajki ovog OS-a, tu je glasovna komunikacija koja će vam omogućiti da nakon izgovorene fraze "OK Google" postavite bilo koje pitanje, zatražite neku informaciju, uključite određenu funkciju ili aplikaciju, te pretražujete pojmove, odnosno kako to popularno volimo reći, "guglate". Nadalje, tu su mogućnosti praćenja vitalnih znakova, uparivanje s pametnim telefonima, obavijesti o aktivnostima na društvenim mrežama i prilagodba ekrana sata da vam na početnom zaslonu prikazuje ono što želite.

Ubrzo nakon Googleove najave Android Weara, oglasio se LG, koji je objavio kako s Googleom već surađuje na razvoju uređaja LG G Watch koji pokreće Android Wear.

LG navodi kako će njegov pametni sat biti kompatibilan s mnoštvom pametnih Android telefona, a planirano predstavljanje uređaja je zacrtano za drugi kvartal 2014. godine.

LG kaže kako će naknadno objaviti detalje o gadgetu, uključujući i hardverske specifikacije, a do sada se u glasinama spominjalo da će posjedovati 1,65-inčni IPS LCD ekran razlučivosti od 280 x 280 piksela,  512 MB RAM memorije i 4 GB interne pohrane.

U videu dolje Google je predstavio Android Wear OS, te možete vidjeti nekoliko satova kojima ga prezentiraju, no nigdje se ne precizira predstavlja li koji LG G Watch.

 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google LG OS Android Wear LG G Watch
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->