Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2019. 15:04

CES 2019 

Sony predstavio nove 8K HDR televizore

Nova MASTER serija donosi ZG9 8K HDR Full Array LED i AG9 4K HDR OLED televizore.

Sony predstavio nove 8K HDR televizore

Sony je na CES 2019 sajmu održao konferenciju na kojoj se pohvalio svojim prodajnim rezultatima tijekom prošle godine, pa smo između ostaloga saznali da je samo tijekom ovogodišnje sezone božićnih i novogodišnjih konzola prodao čak 5,6 milijuna PlayStation 4 konzola, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, Sony je na sajmu predstavio veliki broj novih proizvoda koji su na izložbenom prostoru podijeljeni u zonama „Vizualna zabava,” „Glazbena zabava”, “α” i “PlayStation”.

U zoni "Glazbena zabava" predstavljen je sustav pod nazivom 360 Reality Audio, koji stvara „zvučna polja“ koja slušateljima daju osjećaj da se nalaze u središtu zvuka koji dolazi iz svih smjerova oko njega. Taj novi doživljaj donosi nove načine uživanja u glazbi dopunjujući kvalitetu zvuka koju stvara High Resolution Audio i Sonyeva napredna tehnologija za potiskivanje buke.

HT-X8500_7.1.2ch_surround-Large

U okviru glazbenog štanda predstavljeni su novi zvučnici iz serija EXTRA BASS i Glass sound, sustavi za kućna kina HT-X850 i HT-S350, kao i novi zvučnici iz High Power Audio asortimana - MHC-V82D, MHC-V72D, MHC-V42D i MHC-V02, a tu se našao i gramofon PS-LX310BT koji prenosi doživljaj klasičnog zvuka gramofonskih ploča bežičnim putem pomoću Bluetootha.

GTK-PG10_outdoor_1-Large

U tematskoj cjelini pod nazivom "α" Sony je predstavio fotoaparate serije α9 i α7 punog kadra bez ogledala, kao i objektive bez ogledala.

Glavna pažnja posjetitelja ipak je bila najviše usmjerena na vizualnu cjelinu Sonyevog izložbenog prostora, gdje su predstavljeni novi televizori iz BRAVIA MASTER serije ZG9 8K HDR Full Array LED TV, koji dolaze s procesorom za obradu slika X1 Ultimate najnovije generacije.

sony 8k 2

U njih je ugrađena i Backlight Master Drive tehnologija koja sadrži novi LED modul i kontrolni algoritam optimiziran za 8K, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim 8K televizora dosta pažnje privukli su i novi AG9 4K HDR OLED televizori od 77, 65 i 55 inča, koji su sada otprilike upola tanji od prethodnih modela kada se montiraju na zid, čime se neprimjetno uklapaju u svaki prostor. AG9 televizori posjeduju i procesor Pixel Contrast Booster koji osigurava više boje i kontrasta u svijetlim područjima ekrana, a ujedno služi i za poboljšavanje SD i HD sadržaja.

Sony 4K

Ukratko rečeno, Sony je i na ovogodišnjem CES-u nastupio s brojnim novim proizvodima, iako nije izašao niti s jednom spektakularnom najavom neke nove PlayStation konzole ili sličnog proizvoda koji se nalazi u produkciji "iza zatvorenih vrata", no zato nam ukazuje da vrijeme 8K televizije upravo započinje, mada će mu trebati malo duže dok stigne do nas.  Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony televizori 4K 8K CES 2019
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->