Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.04.2021. 14:10

PlayStation Studios 

Sony donosi PlayStation hitove na pametne telefone

Tvrtka planira zaposliti direktora čiji će posao biti portanje popularnih PlayStation franšiza na mobilne platforme.

Sony donosi PlayStation hitove na pametne telefone

Sony je krenuo u realizaciju novog velikog projekta usmjerenog mobilnom gamingu, pa je objavio oglas za zapošljavanje u kojem traži direktora u PlayStation Studiosu, koji će voditi novi odjel čija će zadaća biti dovođenje popularnih franšiza s PlayStation konzola na mobilne telefone.

Mada osim oglasa na svojim stranicama, Sony ne navodi nikakve detalje o novim planovima vezanim uz mobilni gaming, očito je da mu je došlo do glave da se mnoge zahtjevne "velike" igre danas mogu naći u inačicama za telefone, što uključuje Fortnite, CoD Mobile i PUBG Mobile.

Ovo Sonyu nije prvi pokušaj dovođenja igara s PlayStationa na mobitele, jer još 2011. godine omogućio igranje nekih originalnih PlayStation igara na svojem Xperia Play telefonu koji je imao gamepad na izvlačenje.

Taj projekt nikada nije osvojio gamere pa je već pomalo zaboravljen, no Sony izgleda smatra kako je nakon deset godina zatišja konačno došlo vrijeme da se ponovno "zalaufa" u svijet  mobilnog gaminga, koji je danas popularniji više nego ikada prije. Hoće li to dovesti i do lansiranja nekih novih gaming telefona sa Sonyevim brandom mogli bismo saznati vrlo brzo.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->