Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.12.2015. 14:54

Google 

Snimanje VR slika običnim Android telefonom

Googleova najnovija aplikacija omogućuje vam pretvaranje obične kamere telefona u 3D kameru.

Snimanje VR slika običnim Android telefonom

Mada u VR svijetu najviše pažnje privlače Oculus Rift i nešto manje Samsung Gear VR, najjeftiniji način da uskočite u VR vode je pomoću Google Cardboard headseta ili nekog od klonova jednostavnih kartonskih naočala, pa ćete za tridesetak kuna i uz pomoć svojeg Android telefona, moći uživati u virtualnoj stvarnosti.

Kada se govori o snimanju VR sadržaja, tu baš niste mogli proći jeftino, no u tome će vam sada pomoći Google, čija će vam najnovija besplatna aplikacija Cardboard Camera, omogućiti snimanje VR fotografija koje ćete moći gledati pomoću svojeg Cardboard headseta, a za fotkanje ćete koristiti običnu kameru svojeg Android telefona.

Cardboard Camera app vam u osnovi omogućuje snimanje slika u 360 stupnjeva, no na jedan poseban način. Kada kliknete gumb za snimanje, trebat ćete se okrenuti u puni krug kao kad snimate panoramu, no kad telefon ugurate u Cardboard, fotka će se transformirati u trodimenzionalnu VR fotografiju. Objekti u daljini će "otići" u dubinu, dok će se bliži pomaknuti u perspektivi prema naprijed, pa ćete dobiti osjećaj da ih možete dodirnuti.

Pored toga, možete izabrati i snimanje surround zvuka, pa kada pokrenete reprodukciju, zvuk će trodimenzionalnoj slici stvoriti još veći VR ugođaj.

Dakako, ovo neće biti iste kvalitete kao VR snimljen posebnim kamerama, no poslužiti će vam odlično.

Aplikacija se može preuzeti na ovoj poveznici, a za nju trebate imati telefon s Androidom 4.4, no Google nije objavio koji uređaji su podržani, mada smo primijetili da na nekima (barem zasad) app još nije omogućen za preuzimanje i instalaciju.

Izvor: Google Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->