Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.08.2013. 09:31

Microsoft 

Službeno objavljen Windows 8.1 RTM

Microsoft potvrdio da su Windowsi 8.1 ušli u RTM fazu, što znači da se već isporučuju OEM-ovima.

Službeno objavljen Windows 8.1 RTM

Microsoft je potvrdio ulazak Windowsa 8.1 u u RTM fazu (release to manufacturing), a velika nadogradnja će biti lansirana 18. listopada ove godine, kada će ju korisnici Windowsa 8 moći besplatno preuzeti iz Storea.

Ova nadogradnja donosi brojne promjene uključujući Start gumb koji će platformu učiniti prihvatljivijom korisnicima koji su na nju migrirali ili to namjeravaju sa starijih inačica Windowsa poput Windowsa XP, Windowsa Viste ili Windowsa 7.

Mada se Start gumb vratio, on ne pokreće Start meni, već umjesto toga lansira Start ekran koji je često bio kritiziran od mnogih korisnika Windowsa 8, no Microsoft tvrdi kako predstavlja vrlo korisnu zamjenu za standardni meni, posebice stoga što prikazuje aplikacije na ekranu.

Microsoft vjeruje kako će se Windowsi 8.1 raširiti na mnoge nove touchscreen uređaje uključujući hibride, tablete i prijenosnike, koji će po njihovom mišljenju imati najviše beneficija od ove nadogradnje.

Tijekom procesa 8.1 nadogradnje, doći će i do poboljšanja u Windowsima RT, pa će korisnici tableta imati nove opcije prilagodbe Start ekrana, bolju podršku za dodirne ekrane, nove veličine "živih pločica", te poboljšane performanse u "Portret modu", značajki koja je posebno posvećena tabletima s manjim ekranima. 

Izvor: Windows Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->