Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.06.2019. 09:40

Microsoft 

Redmond napušta san o telefonima s Windowsima 10

Microsoft je u novom buildu Windowsa 10 maknuo podršku za mobilne mreže.

Redmond napušta san o telefonima s Windowsima 10

U prosincu ove godine Microsoft planira "ubiti" jednom zauvijek Windows 10 Mobile, no zahvaljujući brojnim (nadobudnim) developerima, san o smartfonima s punokrvnim Windowsima je dugo vremena živio, jer su vrlo uspješno portali Windows 10 ARM na Lumia telefone. 

Mada Microsoft nikada nije službeno podržavao njihove napore, mnogi su očekivali da će jednog dana to učiniti i donijeti "pravu" Windows 10 platformu na pametne telefone.

Na njihovu žalost do toga ipak neće doći jer je Redmond tu mogućnost sada učinio potpuno nemogućom. Gustave Monce, jedan od tih developera otkrio je da zadnji preview buildovi Windowsa 10 za Fast Ring korisnike u insider programu više ne podržavaju mobilne mreže, što znači da se telefoni koji bi koristili Windows 10 ARM ne bi mogli koristiti za pozive i SMS-ove

Drugim riječima Microsoft je ovime totalno ubio mogućnost da se na tržištu pojave telefoni s Windowsima 10, a Monce ne vjeruje da će podrška biti vraćena u nekom idućem buildu jer bi ponovno uvrštavanje koda za to zahtijevalo od programera iz Redmonda da naprave nekoliko koraka nazad pri izradi novih buildova Windowsa 10.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->