Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2018. 13:43

Atari VCS 

Predbilježbe za Atari VCS konzolu s Linuxom

Atari najavio zaprimanje predbilježbi za svoju novu igraću konzolu.

Predbilježbe za Atari VCS konzolu s Linuxom

Nakon više mjeseci zatišja, Atari je napokon službeno najavio da će od 30. svibnja ove godine početi zaprimati predbilježbe za svoju novu igraću konzolu i multimedijsku hardversku platformu pod nazivom Atari VCS.

Predbilježbe za konzolu koja radi pod Linux OS-om zaprimat će se ekskluzivno putem Indiegogo portala, gdje ćete moći kupiti limitirano izdanje Atari VCS Collectors Edition koji dolazi s retro drvenim dizajnom prednje ploče te tanko crno izdanje Atari VCS Onyx, koje će vas u "early bird" ponudi koštati 199 dolara (1230 kn). U ponudi će se naći i paketi s Clacssic joystickom i Modern kontrolerom, no cijene još nisu objavljene.

Mada predbilježbe kreću vrlo skoro, Atari kaže da će isporuke započeti tek u proljeće 2019. godine, što znači da ćete se načekati dobrih godinu dana.

VCS-Family-Alt

Konzola će uključivati više od 100 legendarnih arkadnih igara poput Breakout, Asteroids, Gravitar, Centipede, Missile Command i Yars' Revenge, a podržavat će i moderne igre koje tek trebaju biti objavljene. Osim igara Atari VCS korisnicima omogućuje pristup medijskim i streaming sadržajima pa će se moći koristiti i kao TV i Media Centar hardver.

Konzolu pogoni prilagođeni AMD procesor s Radeon grafikom i podrškom za 4K, HDR i 60 FPS sadržaje.

Nadalje, tu su podrška za dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0, USB 3.0, a prodavat će se s opcijama s ugrađenom i proširivom pohranom.

Wood-with-TV

Joystick i kontroler će proizvoditi proizvođač hardvera Power, a biti će dostupni za kupovinu zasebno, kao i u kompletima s konzolom.

Ukratko rečeno, za 1230 kuna dobit ćete jako zanimljivu igraću konzolu s medijskim centrom koja nosi potpis legendarnog Atarija, pa smo sigurni da će Atari VCS biti jako zanimljiv širokoj publici, posebice ljubiteljima retro gaminga.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam