Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.05.2018. 10:14

Bloatware 

Teško je ukloniti Windows 10 bloatware

Riješiti se zauvijek predinstaliranog Windows 10 softvera nije tako jednostavno kako se čini.

Teško je ukloniti Windows 10 bloatware

Microsoftu se često zamjera što nije napravio Windowse 10 lišene bloatwarea, odnosno predugrađenog softvera različitih namjena koji ćete dobiti htjeli vi to ili ne htjeli, posebice kada kupite novi laptop s W10 OS-om.

Većina tih aplikacija i igara ne bi trebala previše utjecati na sami rad rad računala, no kada ih se želite riješiti zauvijek, "uninstall nije uvijek uninstall", kako to govori viralni video objavljen na Redditu.  

Naime, čak i kada obrišete te aplikacije, one se mogu ponovno pojaviti s budućim nadogradnjama, a čak i deinstalacija jedne aplikacije može vratiti drugu, kao što to objašnjavaju na Redditu.  Druga opcija za brisanje je pokretanje Microsoft Storea, nadogradnja svih aplikacija i potom deinstaliranje onih koje ne želite, no neki korisnici tvrde da ni taj trik ne radi, jer se predinstalirane aplikacije vraćaju nakon restarta računala.

Oni koji se malo bolje kuže u Windowse znat će da se ovaj problem može riješiti čistom instalacijom Windowsa, pri čemu se trebate odspojiti s interneta. Potom "unpinajte" sve aplikacije iz Start menija, izbrišite softver koji ne želite, podesite postavke privatnosti i druge stvari i tek se onda spojite na internet.

Druga varijanta je da si počistite Windowse nekim od free alata poput PC Decrapifiera, ili da proguglate na internetu, gdje ćete pronaći čak i upute kako disejblati ili izbrisati Edge preglednik.

U svakom slučaju ovo nije neki veliki problem ali nitko od nas ne voli kada mu se nešto nameće, pa bismo više voljeli čist Windows operativni sustav koji ćemo si sami puniti aplikacijama po izboru.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft OS Windows 10 bloatware
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam