Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.07.2013. 13:28

Sony 

Patent za tagiranje slika vitalnim znakovima

Sony želi patentirati sustav koji omogućuje tagiranje fotografija "biološkim podacima".

Patent za tagiranje slika vitalnim znakovima

U američkom patentnom uredu našao se neobičan patentni zahtjev koji je ispunio Sony Mobile Communications AB, u kojem se opisuje sustav koji omogućuje tagiranje vaših fotografija koje snimate pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima, "biološkim podacima".

Pritiskom na gumb za okidanje, sustav bi automatski fotografijama dodjeljivao podatke sa senzora vitalnih znakova, što znači da ćete umjesto dodavanja oznaka u stilu "proslava Jurinog 18 rođendana", fotografijama moći dodavati vaše biološke podatke, koji uključuju krvni pritisak, puls, temperaturu tijela, zasićenje krvi kisikom i provodljivost kože.

U svakom slučaju nemojte nas pitati što će vam slike s oznakama koje govore o tome koliko je iznosio ritam srčanih otkucaja fotografa koji vas je slikao, ili koji je bio njegov ritam disanja, jer vam ne možemo ponuditi neki dobar odgovor.

Možda bi ovo imalo smisla kada bi radilo u kombinaciji sa senzorima vitalnih znakova koje će nositi osobe koje se fotografiraju, pa bi recimo vaš liječnik uz te podatke dobio i vašu sliku u određenom stanju, mada nismo sigurni da je to nešto od čega bi imao neku veliku korist.

Jedino što nam pada na pamet je što će fotograf imati dobru izliku ukoliko su mu se tresle ruke (što je rezultiralo vašom mrljavom fotkom), ako se uz sliku nađe podatak da se u trenutku snimanja nije nalazio u ponajboljem psihofizičkom stanju.

Ako vi imate nekih pametnih ideja za što bi se korisno ovaj patent mogao primjenjivati u našim gadgetima, voljeli bismo da ih podijelite s nama u komentarima ove vijesti. 

IZVOR: USPTO

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam