Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.01.2023. 12:41

Windows 10 

Microsoft prestaje prodavati licence za Windows 10

Najnoviji potez Microsofta je u skladu s planovima umirovljenja Windowsa 10 za 2 godine.

Microsoft prestaje prodavati licence za Windows 10

Microsoft je objavio da prestaje s prodajom licenci za Windows 10 od 1. veljače ove godine. To je objavio na stranicama svih inačica Windowsa 10 u Microsoft Storeu, gdje upozorava da je zadnji dan kada se mogu kupiti licence  31. siječnja. Drugim riječima ovo se odnosi na sve verzije sustava Windows 10 koje su trenutno dostupne, uključujući Home, Professional i Workstation.

"31. siječnja 2023. bit će zadnji dan kada se preuzimanje sustava Windows 10 nudi u prodaji. Windows 10 ostat će podržan sa sigurnosnim ažuriranjima koja pomažu u zaštiti vašeg računala od virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamjernog softvera do 14. listopada 2025.," kažu iz tvrtke.

S druge strane, kupnja licenci (keyeva) za Windowse 10 i dalje će zapravo biti moguća jer će licence i dalje biti dostupne kod drugih online prodavača, što znači da se prestanak prodaje licenci Windowsa 10 odnosi samo za kupovinu u Microsoftovom dućanu aplikacija.

Windowsi 10 koje nakon 1. veljače kupite kod drugih prodavača bit će potpuno funkcionalni i imati će puno podršku do 2025. godine, mada je za očekivati da će ažuriranja biti sve manja kako će vrijeme prolaziti, jer Microsoft sve karte baca na Windows 11, a u tišini radi na idućoj velikoj inačici (Windows 12?) koja bi mogla biti predstavljena za dvije godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsft Windows 10
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->