Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.11.2021. 13:41

Patent 

Microsoft patentira savitljivog preklopnog miša

Ideja je da se miša može jednostavnije nositi u džepu ili torbi te prekonfigurirati prema raznim potrebama.

Microsoft patentira savitljivog preklopnog miša

U posljednje vrijeme preklopni i savitljivi uređaji postali su prilično popularni na tržištu pametnih telefona, a Microsoft sada želi izraditi i prvog savitljivog preklopnog miša.

Prema patentu koji je uočio njemački portal Windowsunited, miš je plosnatog tijela koje se može prekonfigurirati u razne konfiguracije, što uključuje preklapanje u klasični oblik, kako biste ga mogli držati kao i svakog drugog miša, ali i koristiti kao primjerice trackpad prema potrebi.

savitljivi mish 2

"Sklopivi računalni miš uključuje deformabilno tijelo koje se može konfigurirati da se oblikuje u prvu proširenu konfiguraciju koja se može koristiti za primanje inputa za upravljanje računalnim uređajem i drugu presavijenu konfiguraciju u kojoj je prvi dio deformabilnog tijela presavijen preko drugog dijela deformabilnog tijela”, objašnjava Microsoft u opisu patenta.

Zasad još nije jasno hoće li ovaj miš ostati na razini patenta ili ga Microsoft doista misli proizvesti. Nismo previše uvjereni u korisnu primjenu ovakvog glodavca, no možda razviju nekakav prototip kako bismo mogli isprobati i to čudo.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft miš preklopni
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->