Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.06.2016. 11:01

E3 2016 

Microsoft: Project Scorpio je najjača konzola ikada

Redmond predstavio Project Scorpio, igraću konzolu za koju tvrde da će biti najjača koja je ikada napravljena.

Microsoft: Project Scorpio je najjača konzola ikada

U jesen 2017. godine Microsoft planira lansirati novu igraću konzolu koja se radi pod internim imenom Project Scorpio. Imamo osjećaj da možda nisu namjeravali otkriti ovu informaciju na ovogodišnjem E3 sajmu, no možda ih je na to ponukalo curenje informacija koje im je pokvarilo predstavljanje Xbox One S konzole, pa su željeli javnosti objaviti nešto što će djelovati koliko toliko "spektakularno".

Ukratko rečeno, radi se o novoj igraćoj konzoli koja će imati podršku za 4K gaming, te će biti "VR ready", što znači da će biti dovoljno snažna za pokretati igre i aplikacije virtualne stvarnosti. Microsoft navodi da na ovoj značajki surađuje s jednim svojim partnerom, no za sada ne želi otkriti o kome se radi, pa možemo samo nagađati da će to biti HTC (Vive) ili Oculus (Rift), odnosno Facebook, mada je moguće da se radi i o nekom trećem. Jedino što možemo garantirati je da ne surađuju sa Sonyem.

Phil Spencer, šef Xbox divizije naglasio je da će  Project Scorpio biti najmoćnija konzola ikada napravljena, te će nuditi 4K razlučivost "u 100 posto vremena", te je naglasio da će Halo 5 biti najbolji primjer u kojem će konzola iskazati najbolje performanse. Također je istakao da Xbox One već može ponuditi 4K, no razlučivost se automatski smanjuje kako bi se izbjeglo trzanje u gamingu.

Mada nije otkrio nikakvih tehničkih ili hardverskih detalja o novoj konzoli, Spencer je rekao da će ponuditi performanse od 6 teraflopsa, pa je Project Scorpio već sada zanimljiv nekim VR tvtkama koje surađuju na projektu.

"Pored toga, mi smo složili nešto što će trebati samo uštekati u struju da bi radilo", navodi Spencer, želeći ukazati da korištenje "VR konzole" neće zahtijevati nikakva komplicirana podešavanja.

Obzirom da je Project Scorpio predstavljen uz tako malo informacija, možemo gotovo biti sigurni da je prezentacija sklepana u zadnji trenutak, no nadamo se da na nove vijesti o njoj nećemo morati čekati punih godinu dana.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam