Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.06.2016. 12:56

Tech World 2016 

VIDEO: Tablet narukvica i preklopni tablet

Na svojem događanju Lenovo je predstavio dva zanimljiva koncepta savitljivih i preklopnih tableta.

VIDEO: Tablet narukvica i preklopni tablet

Tijekom svoje keynote konferencije na Tech World 2016 događanju u San Franciscu, Lenovo je predstavio i dva vrlo zanimljiva koncepta tableta, Lenovo Folio i Cplus, koje možete vidjeti u ovom videu. 

Folio je preklopni tablet čiji se zaslon može presavinuti, čime dobivate dva zaslona manje veličine s obje strane, a kada je rasklopljen uživate u zaslonu velikog formata. Tehnologiju izrade savitljivog zaslona Lenovo nije objasnio, no stvar funkcionira doista jako zanimljivo, jer se ne radi o preklopnim uređajima s dva ekrana koji se nakon otvaranja spajaju u jedan zaslon s tankim prorezom u sredini kakve je recimo najavljivao Samsung, već je zaslon Lenova doista presavijen kao da je napravljen od gume.

Lenovo Folio

Ista tehnologija omogućila je razvoj koncepta i izradu radnog prototipa pod nazivom Cplus, jednog od najneobičnijih gadgeta koje smo imali prilike vidjeti u posljednje vrijeme.

Cplus

Ukratko rečeno radi se o tabletu nalik na dugački pametni telefon ili phablet, koji se može savinuti u oblik narukvice i nositi na ruci. Posjetitelji Tech Worlda osjećali su se pomalo nelagodno kada su im prezentirali funkcioniranje gadgeta, jer se stvorio dojam kao da će zaslon pri savijanju puknuti, no to se nije dogodilo, o čemu svjedoči ovaj video.

Lenovo za sada nije objavio hoće li i kada ove zanimljive koncepte dovesti na tržište, no imamo osjećaj da bi tablet-narukvica mogla predstavljati pravi pogodak, jer je doista nešto posebno.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lenovo Folio Tech World 2016 Cplus
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam