Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.05.2018. 14:05

ZooPark 

Malware izvlači sve sa zaraženih Android telefona

Stigla je četvrta generacija malicioznog softvera ZooPark s novim značajkama.

Malware izvlači sve sa zaraženih Android telefona

Kako stručnjaci za sigurnost i proizvođači antivirusa nadograđuju svoj softver, tako i hakeri nadograđuju svoje alate.

Kaspersky upozorava da je stigla četvrta generacija Android malwarea poznatog kao ZooPark koja dolazi s novim sposobnostima koje uključuju izvlačenje svih vrsta podataka sa zaraženih telefona. 

Stručnjaci Kasperskog analizom su ustvrdili da se ZooPark koristi za cyberšpijunažu koja je posebno targetirana na regiju srednjegistoka, a širi se kroz servis za poruke Telegram i hakirane web stranice s vijestima na kojima se nalaze linkovi koji vas vode na preuzimanje APK datoteka.

Kaspersky ne odbacuje mogućnost da se radi o malwareu koji je razvila neka državna agencija (pretpostavljamo da misli na američke), no u ovom trenutku još nema direktnih dokaza za to.

Ako se zarazite malwareom, on će vam pokupiti sve informacije o kontaktima, logove poziva, GPS lokacije, tekstualne poruke, račune, analizirati instalirane aplikacije, povijest pretraživanja, fotografije, a kao dodatne mogućnosti između ostaloga omogućuje uspostavljanje poziva i  slanje SMS poruka.

Ukoliko ne živite u zemljama poput Egipta, Jordana, Maroka, Libanona i Irana mala je mogućnost da se i sami zarazite, no ne treba se začuditi ako ga hakeri modificiraju i za naše krajeve.

Obzirom da se malwareom možete zaraziti samo ako ručno instalirate APK datoteke koje preuzmete s neprovjerenih izvora, najbolja zaštita je da nigdje ne downloadate aplikacije osim ako dolaze iz koliko toliko sigurnih servisa poput Google Play trgovine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Android malware Kaspersky ZooPark
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->