Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.11.2013. 12:22

LG 

LG priznao da vas njegov pametni televizor špijunira

Uskoro bi trebao izaći firmware koji će onemogućiti prikupljanje podataka.

LG priznao da vas njegov pametni televizor špijunira

Nakon što su neki korisnici u posljednja dva tjedna izvještavali o tome da LG-evi Smart TV-i prikupljaju njihove podatke i šalju ih na LG-ove servere, LG je rekao da će istražiti te tvrdnje.

Sada je LG djelomično potvrdio te navode, rekavši da se TV-i ponašaju na način na koji ne bi smjeli, te da na neke jedinice prikupljaju podatke o kanalima, TV platformi i izvornim broadcast podacima, čak i kada je ta značajka isključena.

LG navodi kako ta značajka samo donosi preporuke koje se temelje na onome što korisnici gledaju (što ne smatra privatnim podacima), a što se tiče podataka koje TV-i šalju, LG tvrdi da se oni nikada ne pohranjuju na njihovim serverima.

LG ujedno demantira neke tvrdnje dijela korisnika da pametni televizori prikupljaju podatke o datotekama koje se nalaze na USB stickovima i vanjskim diskovima koje spajate na Smart TV-e.

LG kaže kako će uskoro izdati firmware, odnosno nadogradnju pomoću koje njihovi televizori više neće moći prikupljati podatke o navikama korisnika koji tu značajku ne omoguće u opcijama. 

Izvor: CNET

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG Smart TV podaci prikupljanje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->