Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2022. 11:44

CES 2022 

LG predstavio najveći i najmanji OLED TV

Televizori imaju mod niske latencije, promjenjivi fresh rate i podršku za Nvidia G-Sync i AMD FreeSync.

LG predstavio najveći i najmanji OLED TV

Na ovogodišnjem CES-u, LG je predstavio novu seriju OLED televizora, među kojima se posebno ističu ogromni 97-inčni i mali 42-inčni televizor, odnosno veličina koje do sada nisu bile dostupne na OLED panelima.

Televizori dolaze s petom generacijom A9 procesora koji omogućuje bolji upscale na 4K rezoluciju, poboljšano rasipanje topline i prikaz dubine. Procesor α9 Gen 5 također proširuje mogućnosti AI Sound Pro kako bi pružio realističniji zvuk, omogućavajući ugrađenim zvučnicima televizora da proizvode virtualni 7.1.2 surround zvuk.

Prošle godine predstavljeni novi Evo panel sada će uz G2 modele biti i u C2 OLED televizorima. Pri tome, i dalje će G2 kao high end televizor imati veću maksimalnu svjetlinu, ali će i C2 imati zamjetno bolji prikaz od prošlih serija.

2022-OLED-C2_83

LG-eva serija G2 za 2022. godinu predstavlja novi 83-inčni model i prvi OLED model na svijetu od 97 inča koji nadopunjuje 55-, 65- i 77-inčne televizore koji su već u ponudi. Serija LG G2 donosi zanimljiv dizajn sa svojim atraktivnim televizorima. LG-eva serija C2 nudi najrazličitiji izbor veličina zaslona i to ukupno šest za 2022. godinu: prvi OLED TV na svijetu od 42 inča, idealan za gaming na konzolama i računalima te televizore od 48, 55, 65, 77 i 83 inča.

Z2 serija ima 8K Oled modele od 88 i 77 inča, a tu su još B2 i A2 serije OLED-a.

LG je kod novih televizora upotrijebio u konstrukciji nove kompozitne materijale, pa je sada 65'' C2 gotovo upola lakši od C1 modela.

Za gamere je bitno što svi modeli dolaze s HDMI 2.1 mogućnostima i velikim bandwithom. Moguće je igrati se u 4K pri 120 Hz. Televizori imaju mod niske latencije, promijenjivi fresh rate i podršku za Nvidia G-Sync i AMD FreeSync

Novosti su predstavljene i kod LG-jeve Smart TV platforme, pa webOS 22 uvodi osobne profile kako bi korisnici mogli uživati u prilagođenijem iskustvu gledanja.

Sa svakim profilom korisnici mogu postaviti brzi pristup svojim omiljenim streaming uslugama, dobiti prilagođene preporuke sadržaja na temelju povijesti gledanja i primati upozorenja u stvarnom vremenu kako bi bili u tijeku s omiljenim sportskim emisijama.

U profile se korisnici mogu prijaviti iz TV preglednika ili s pametnog telefona s NFC Magic Tapom. NFC Magic Tap također se može koristiti za preslikavanje zaslona mobilnog uređaja na LG TV. 

2022-QNED99_86

LG također predstavlja proširenu ponudu QNED televizora za 2022. godinu. Uz LG-evu tehnologiju Quantum Dot NanoCell, nova linija nudi reprodukciju sa 100-postotnim volumenom boja. Isporučujući bogate i autentične boje u najsvjetlijim i najtamnijim scenama, LG QNED Mini LED TV donosi veliki kontrast zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Precision Dimming. Svi modeli počevši od serije QNED90 certificirani su za 100-postotnu postojanost boja tako da gledatelji svaki put vide istu, visokokvalitetnu sliku, čak i pod različitim kutovima gledanja.

Izvor: VIDILAB

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG OLED TV CES 2022
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->