Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2022. 10:01

CES 2022 

VIDEO: Novi Sonyev VR headset je PlayStation VR2

Prva igra za novu VR platformu će biti ekskluziva Horizon Call of the Mountain.

VIDEO: Novi Sonyev VR headset je PlayStation VR2

Sony je na CES 2022 sajmu otkrio ponešto novih detalja o VR headsetu iduće generacije koji će biti kompatibilan s PS5 konzolama i novim VR2 Sense kontolerima.

Novi headset će se zvati PlayStation VR2 ili PS VR2, a imat će rezoluciju zaslona od  2000 x 2040 piksela po oku uz vidno polje od 110 stupnjeva. Pored toga PS VR2 će donijeti frekvencije osvježavanja od 90 do 120 Hz te će podržavati 4K HDR.

PS VR2 ima praćenje iznutra prema van, što znači da koristi više ugrađenih kamera za praćenje pokreta vaše glave i kontrolera. Sony je također predstavio novu senzornu značajku za uređaj nazvanu "headset feedback", odnosno "povratna informacija slušalica" koja može učiniti igre i doživljaje još impresivnijim. Headset feedback koristi ugrađeni motor s vibracijama za simulaciju događaja u igri, pa može, na primjer, oponašati osjećaj povišenog pulsa lika u igri koji se nalazi u opasnosti ili pod fizičkim opterećenjem, kao i osjećaj "strujanja" objekata koji prolaze blizu njegove glave.

Za povećanje imerzivnog iskustva brinu se također 3D audio i praćenje pokreta očiju. Headset može detektirati kretanje vaših očiju, omogućujući vam interakciju s okruženjem igre kao što biste bili u interakciji sa stvarnim svijetom.

Što se tiče kontrolera PS VR2 Sense, oni će imati ključne značajke DualSense kontrolera, posebice haptičku povratnu informaciju i prilagodljive okidače.

Iako Sony još nije otkrio kada će novi headset biti dostupan i po kojoj cijeni, tvrtka je najavila jednu od prvih igara koja će stići na platformu pod nazivom Horizon Call of the Mountain, o kojem možete saznati ponešto više detalja u ovom videu. 

Radi se o VR iskustvu u svemiru franšize Horizon, a radi se ekskluzivno za PS VR2 platformu.

Nažalost, Sony nije objavio slike novog VR headseta i VR kontrolera, što bi moglo značiti da još uvijek rade na dizajnu.

Ponešto više detalja o specifikacijama PS VR2 headseta i PS VR2 Sense kontrolera možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->