Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.07.2020. 13:37

Intel 

Intelovi 7nm procesori neće prije 2022

Poznati proizvođač procesora tek će za dvije godine stići tamo gdje su AMD i Nvidia već sada.

Intelovi 7nm procesori neće prije 2022

Intel je svojim investitorima priopćio loše vijesti, objavom da su njegovi planovi o 7-nanometarskim procesorima u kašnjenju za novih 6 mjeseci, što znači da će ukupni zaostatak u odnosu na prve planove iznositi punih godinu dana.

Drugim riječima, Intelove procesore rađene na 7nm tehnološkom procesu proizvodnje ne možemo očekivati prije 2022. godine, a neki analitičari kažu da bi se mogli pojaviti tek 2023., što će biti veliki zaostatak za AMD-om i Nvidijom.

Dok ne počne s lansiranjem 7nm procesora, Intel će ovisiti o 10-nanomaterskim, na koje namjerava napraviti veliku tranziciju tijekom ove godine. Oni će uključivati Tiger Lake seriju i prve 10nm serverske procesore kodnog imena Ice Lake koji stižu krajem 2021.

U drugoj polovici 2021. Intel planira lansirati novu liniju Alder Lake CPU-a, koji će uključiti prvi 10nmdesktop procesor i novi serverski pod kodnim imenom Sapphire Rapids.

Nakon što je Apple objavio prelazak na vlastite procesore koji se temelje na ARM arhitekturi, Intelu ova kašnjenja nisu dobro sjela, ali ne trpi preteške posljedice. Još.Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel procesori kašnjenje 7nm
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->