Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.07.2020. 11:03

Procurjelo 

Microsoft lansira Cloud PC

Novi servis za virtualizaciju na pogon Azurea bi Microsoftu mogao predstavljati novu mašinu za štancanje love.

Microsoft lansira Cloud PC

Windows i Office su Microsoftu najsigurniji proizvodi koji stalno dobivaju nove korisnike, no ekipa iz Redmonda sve više truda ulaže u svoje servise u oblaku, pa samo Azure od kvartala do kvartala bilježi stalni rast.

Kako se čini, Microsoft očito želi čim više proširiti svoje usluge u oblaku, što uključuje i novi virtualizacijski servis pod nazivom Cloud PC.

Kao što mu i samo ime govori, Cloud PC bi korisnicima trebao omogućiti korištenje računala kojima upravlja Microsoft u oblaku, opremljena Microsoftovim softverom poput Officea, Microsoft Teamsa i drugih programa. U osnovi bi taj servis trebao predstavljati virtualizacijsko rješenje koje će spojiti korisnike s brojnim aplikacijama koje nudi Redmond.

Prema informaciji koju prenosi ZDNet, rad na Cloud PC-u napreduje dobro, a Microsoft ga namjerava lansirati 2021. godine.

Na žalost Microsoft još uvijek skriva detalje o novom servisu, pa se sve informacije zasad temelje isključivo na opisu objavljenom na stranici za zapošljavanje novih ljudi koje traže upravo za rad na Cloud PC-u.

Tamo piše da je Microsoft Cloud PC nova usluga koja se razvija na Windows Virtual Desktopu za pružanje desktopa kao servisa.Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft servis oblak Cloud PC
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->