Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.07.2020. 13:44

Hakiranje 

Hakirani Twitter računi Muska i Gatesa

Cyberkriminalci su od hakiranja visokorpofilnih računa zaradili oko 100 tisuća dolara u bitcoinu.

Hakirani Twitter računi Muska i Gatesa

Twitter je potvrdio hakiranje više računa visokoprofilnih korisnika među kojima se nalaze Bill Gates, Elon Musk, Coinbase, Coindesk, Jeff Bezos, Joe Bezos, Uber i mnogi drugi.

Nakon hakiranja računa, cyberkriminalci su preuzeli upravljanje nad njima i objavljivali lažne postove poput ovoga koji se našao na profilu Billa Gatesa: "Svi me traže da nešto vratim i sada je za to prilika. Udvostručit ću sva plaćanja koja mi stignu na BTC adresu.  Vi mi pošaljete 1.000 dolara, a ja ću vama natrag poslati 2.000".

Koliko god te poruke djelovale neuvjerljivo, našlo se dovoljno ljudi koji su nasjeli na prijevaru, pa se procjenjuje da su hakeri zaradili više od 100.000 dolara u bitcoinima prije nego što je Twitter poruke obrisao, a račune blokirao dok se ne provede detaljna istraga.

"Svjesni smo sigurnosnog incidenta koji utječe na račune korisnike Twittera. Istražujemo i poduzimamo korake kako bismo sve popravili", navodi Twitter u svojoj objavi i dodaje da je koordinirani napad bio usmjeren prema njegovim zaposlenicima. Većina žrtava iz redova Twitterovih administratora imala je pristup internim sustavima i alatima, što je omogućilo napadačima pristup i otimanje visokoprofilnih korisničkih računa.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->