Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.12.2014. 13:02

Croteam 

Igrači piratske kopije hrvatske igre zapeli u dizalu

Hrvatski developeri su u svoju najnoviju igru ugradili originalnu zaštitu protiv kopiranja.

Igrači piratske kopije hrvatske igre zapeli u dizalu

Najnoviji hit hrvatskog developera Croteama, igra The Talos Principle, uvelike se razlikuje od njihovih Serious Sam pucačina. Osim što se radi o naslovu prepunom filozofskih pitanja i alegorija, umjesto beskrajnog napucavanja čitav gameplay se svodi na rješavane zagonetki koje polako otkrivaju pozadinu priče koja će vam otkriti tko ste i što ste.

No osim takvog zaokreta u gameplayu, koji nije nimalo naštetio ugledu hrvatskog developera, jer igra skuplja vrhunske ocjene u recenzijama bez ispaljenog metka, dečki iz Croteama su se zabavili ubacivanjem jednog elementa posvećenog piratiziranju njihovog naslova.

Za razliku od škorpiona koji je pratio vlasnika piratske kopije u Serious Samu 3, kojeg se niste mogli riješiti nikako osim da kupite original, u igri The Talos Principle, nalazi se antipiratska zamka malo drugačijeg tipa. Naime, kada vlasnik piratske inačice dođe do jednog tornja, sva dizala se isključuju, što praktično onemogućuje završavanje igre, bez obzira što pokušavali.  

Zanimljivo je da su mnogi igrači kojima se to desilo pomislili da se radi samo o jednoj novoj zagonetki, pa su čak i na službenom forumu igre zatražili pomoć.

Dobra fora je i u tome što se pokraj dizala nalazi QR kod, koji sadrži objašnjenje o čemu se radi, no on će se pojaviti samo ako na njega postavite kursor miša.

Kao što možete vidjeti, dečki iz Croteama su i dalje prepuni ideja i očito se fino zabavljaju sa svim elementima u svojim igrama, a mi vam preporučujemo da kupite originalni hrvatski proizvod, jer sigurno nećete požaliti. Osim ako patološki volite liftove.

Izvor: Softpedia

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->