Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.07.2011. 06:10

Hakiranje 

Hakeri srušili Al-Qaidine stranice

Skupina britanskih hakera srušila je Al-Qaidinu komunikacijsku mrežu i internetske stranice, te im onemogućila objavljivanje poruka i snimki.

Hakeri srušili Al-Qaidine stranice

Skupina britanskih hakera srušila je Al-Qaidinu komunikacijsku mrežu i internetske stranice te spriječila terorističku organizaciju da objavljuje poruke i snimke. Svojim su napadom hakeri su počeli prije nekoliko dana te su postupno uništavali Al-Qaidin utjecaj na internetu.
Ovaj napad podsjeća na nedavni napad britanskih tajnih službi koje su na Al-Qaidinim stranicama upute o sastavljanju bombe zamijenili receptima za kolače.
Stručnjaci očekuju da će Al-Qaida "vratiti" kontrolu nad svojim stranicama za nekoliko dana, ali također smatraju kako su ovi hakerski napadi bili iznimno dobro koordinirani te kako su se koristili nekim vrlo sofisticiranim tehnikama rušenja internetskih stranica.
Nije isključeno ni da iza hakera stoje britanske vlasti. To bi objasnilo stručnost ovih hakera, a tome u prilog ide i činjenica da je britanska vlada bila iza "zafrkancije" s receptima za kolače.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->