Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.05.2011. 11:14

Pakistan 

Ubijen Osama Bin Laden

Nakon deset godina potrage američki marinci su napokon otkrili sklonište Osame Bin Ladena u Pakistanu, te ga u ubili u jučerašnjoj akciji.

Ubijen Osama Bin Laden

Najtraženiji svjetski terorist Osama Bin Laden ubijen je u noći između nedjelje i ponedjeljka u Pakistanu, objavio je predsjednik SAD Barak Obama.

Bin Laden je ubijen u okršaju s američkim marincima u blizini Islamabada, a njegovo tijelo je sada u rukama Amerikanaca, javio je u izvanrednom obraćanju javnosti predsjednik SAD Barack Obama. Ubojstvo čelnika Al Qaide smatra se najvećim uspjehom Amerikanaca u desetogodišnjem ratu protiv terorizma, koji je proglašen nakon 11. rujna 2001., kada su WTC i zgrada Pentagona bili na terorističkom udaru otetim zrakoplovima.
 
 "Već osam mjeseci pratili smo trag Bin Ladena, a moji savjetnici za sigurnost redovno su mi prenosili sve detalje. Prije desetak dana procijenio sam kako imamo dovoljno informacija i dao naređenje da krenemo u akciju, što je rezultiralo napadom na logor Bin Ladena u cilju pokušaja njegovog privođenja pravdi.", rekao je Barack Obama. Dodao je kako je tijekom akcije Bin Laden ubijen, a nitko od američkih marinaca nije stradao, te su izbjegnute i civilne žrtve.

VIDEO
Na web stranici Bijele kuće objavljeno je obraćanje predsjednika Obame koje objavljujemo u cijelosti.
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->