Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.06.2011. 09:40

Al Qaida 

Al Zawahiri prijeti Americi

Nasljednik vođe Al Qaide upozorava da se SAD neće suočiti samo s pojedinačnim terorističkim napadima.

Al Zawahiri prijeti Americi

Neslužbeni nasljednik Osame Bin Ladena, Ayman al Zawahiri, danas je u video poruci rekao kako se SAD suočava s organiziranom prijetnjom muslimanske zajednice.
U poruci koja traje 28 minuta, Al Zawahiri, koji se do smrti Bin Ladena smatrao drugim čovjekom Al Qaide i operativnim vođom te terorističke organizicije, govori i o aktualnim događajima u arapskom svijetu.
"Danas se, hvala Bogu, Amerika ne suočava samo sa pojedincima i grupama. Suočava se s revoltiranim narodom koji se probudio iz letargije i krenuo put džihada", poručuje Al Zawahiri koji na snimci u rukama drži automatsku pušku.
Al Zawahiri se osvrnuo i na ubojstvo Bin Ladena, kritizirajući američke vlasti što su Bin Ladenovo tijelo bacili u more. Također navodi kako je Amerika iz straha od bijesa muslimana odlučila ne objaviti fotografije ubijenog Bin Ladena.

 danas se, hvala Bogu, Amerika ne suočava samo s pojedincima i grupama, već s revoltiranim narodom koji se probudio iz letargije 

Ayman Al Zavahri

"Otišao je kao mučenik, čovjek kojeg su se Amerikanci užasavali dok je bio živ, ali i sada ga se boje kad je mrtav, toliko da su zadrhtali pri pomisli da ima svoj grob", navodi Al Zavahri, dodavši kako "širi ruke ka svoj braći" u Libiji, Jemenu i Siriji koji rade u ime islama".
Nakon ubojstva Bin Ladena, Al Qaida je objavila priopćenje u kojem se poziva na nastavak borbe protiv Amerike, ali je Al Zawahiri prvi visoki član te organizacije koji se javnosti obratio video porukom.
U američkim obavještajnim krugovima drže da se Al Zawahiri skriva u graničnom pojasu između Afganistana i Pakistana, za koji je izjavio kako je postao američka kolonija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->