Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.04.2013. 10:26

Pametne naočale 

Google Glass specifikacije

Nakon što su započele isporuke pametnih naočala developerima i testerima, Google objavio ponešto specifikacija.

Google Glass specifikacije

Google je na svojoj stranici podrške za Google Glass naočale objavio ponešto zanimljvih tehničkih specifikacija vezanih uz kameru, bateriju, zvuk i ekran.

Google navodi kako je ekran koji se nalazi na pametnim naočalama ekvivalentan gledanju slike na monitoru od 25 inča s 2,4 metra udaljenosti, dok se u sklopu gadgeta nalazi kamera od 5 megapiksela koja je u stanju snimati HD video od 720p.

Što se tiče memorije za pohranu podataka, Google Glas je posjeduje ukupno 16 GB, od čega je 12 GB na raspolaganju korisniku, te je sinkronizirana s Googleovim servisom za pohranu u oblaku.

Zvuk se prenosi slušalicama koje posjeduju pretvornik za provođenje zvuka preko kosti lubanje (Bone Conduction Transducer), a bežične mogućnosti povezivanja uključuju Bluetooth i WiFi 802.11 b/g.

Uz naočale dolazi USB punjač, a što se baterije tiče, Google tvrdi da će trajati čitav dan pri "tipičnom korištenju" (što god mislili pod time), no navode da će video i Google Hangouts potrošiti bateriju brže.

Što se tiče kompatibilnosti s pametnim telefonima, Google navodi da će naočale raditi s bilo kojim telefonom koji ima Bluetooth, a MyGlass companion aplikacija zahtijeva Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) ili noviji Android OS.

I na kraju se još navodi kako MyGlass omogućuje GPS i SMS poruke.

Na stranici podrške u FAQ-u (najčešće postavljanim pitanjima) Google na pitanje o tome može li se nositi naočale tijekom ronjenja kaže: "Uhhh... ne. Ne dozvolite da Glass uređaj ili baterija dođu u kontakt s tekućinama. Tekućine mogu doprijeti do elektronskih komponenti, što dovodi do korozije".

Google također navodi kako naočale ne može nositi svatko, jer se kod nekih osoba mogu javiti naprezanja u očima ili glavobolje, te naglašava da naočale ne biste smjeli dati na korištenje djeci ispod 13 godina.

Ukoliko imate nesreću da niste u stanju koristiti naočale, imat ćete probno razdoblje unutar kojeg ćete ih moći vratiti uz povrat novca.

Valja naglasiti da se sve ovo odnosi na testnu inačicu naočala koja se isporučuje developerima i "pokusnim kunićima" (izabranih 8.000 građana SAD-a) koji su se prijavili za testiranje i platili 1.500 dolara, što znači da naočale koje će stići na tržište možda dođu s ponešto promijenjenim specifikacijama. 

Izvor: Support Google

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->