Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.01.2013. 10:27

CES 2013 

Gabe Newell potvrdio Linux Steam Box

Valveova Linux konzola definitivno izlazi, a jedan od prototipa je mini PC tvrtke Xi3 (na slici).

Gabe Newell potvrdio Linux Steam Box

Za sve gamere koje smo zapalili informacijom da Valve priprema svoju vlastitu gamersku Linux igraću konzolu, imamo jednu dobru i jednu lošu vijest.

Loša vijest je da Steam Box konzola vjerojatno neće izaći tijekom 2013. godine, dok je dobra da će definitivno izaći (kad tad).

Gabe Newell, "tata" Half-Lifea i veliki guru Valvea, na CES sajmu je potvrdio da Valve-Steam ekipa radi na vlastitoj konzoli koju će sami prodavati.

"Zaključili smo da ćemo je sami proizvoditi i prodavati korisnicima. To će biti Linux box konzola, a na nju ćete (ako želite) moći instalirati i Windowse, jer to neće biti zaključana kutija. Također želimo da posjeduje kontroler visoke preciznosti i niske latencije", izjavio je Newell.

Također je rekao kako će se Steam Box proizvoditi u tri inačice, dobroj, boljoj i najboljoj. Jedna će biti "low budget" inačica s jeftinim hardverom koji će se moći nadograđivati, dok će ostale imati točno određene CPU i GPU procesore koji će garantirati kvalitetu igrivosti svih naslova. Newell također navodi kako će Steam Box ujedno biti i server kako bi budući GPU-ovi mogli streamati sadržaj na više monitora.

Prema svemu sudeći, projekt je još u preranoj fazi da bi se konzola mogla pojaviti tijekom ove godine, pa je ne trebamo očekivati prije 2014., mada kad razmislimo, ovo nije ništa drugo nego mini PC računalo za koje samo trebaju dizajnirati zanimljivo kućište, pa ne vidimo neki veliki problem koji bi projekt mogao dugo odgađati, posebice kada se na CES sajmu pojavila još jedna informacija vezana uz projekt.

Naime, tvrtka Xi3 Corporation koja se bavi "custom" dizajnom PC-a, na CES-u je potvrdila da je ušla u partnerstvo s Valveom kako bi kreirala specijalan uređaj koji će podržavati Steam, no nije željela reći ima li ovaj mini PC koji možete vidjeti na slici gore ikakve veze s tim projektom, odnosno je li upravo to nova Valveova konzola.

U svakom slučaju, želimo Valveu i Xi3-u da nas ne zavlače predugo, jer ovo čudo želimo čim prije zgrabiti u ruke.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->