Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.01.2020. 12:47

Clearview AI 

FBI ima softver koji zna sve o vama iz jedne fotke

Softver ima bazu od čak 3 milijarde fotografija i sposobnost brzog češljanja društvenih mreža.

FBI ima softver koji zna sve o vama iz jedne fotke

FBI i dalje ima problema s otključavanjem iPhoneova, no savezna kriminalističko-istražna i obavještajna agencija Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država nema problema s prepoznavanjem ljudi iz snimki video nadzora i pojedinačnih fotki.

To sve im omogućuje softver koji je razvila tvrtka Clearview AI, čije napredno rješenje za prepoznavanje lica može profilirati gotovo svakoga od nas, a specijalno su ga namijenili policiji i agencijama za suzbijanje kriminala.

Metoda za koju se koristi strojno učenje u stanju je iz jedne fotografije neke osobe otkriti osobne podatke poput imena i adresa stanovanja i to jednostavnim i brzim skeniranjem javnih izvora poput Facebooka, Youtubea Venmoa i drugih društvenih mreža i servisa.

Clearview trenutno u svojoj bazi ima 3 milijarde fotografija, za razliku od dosadašnjeg softvera za prepoznavanje FBI-a koji koristi manje od 650 milijuna slika.

Ukratko rečeno, ako u današnje doba imate aktivne profile na društvenim mrežama, budite sigurni da policija i obavještajne agencije znaju sve o vama. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->