Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2013. 12:37

Službeno 

BlackBerry Q5 stiže u lipnju

Kanadski proizvođač mobitela službeno najavio svoj treći telefon na BlackBerry 10 OS-u.

BlackBerry Q5 stiže u lipnju

BlackBerry je službeno predstavio svoj novi pametni telefon BlackBerry Q5 i najavio njegov izlazak za lipanj ove godine.

Za razliku od Z10 i Q10, novi uređaj će u dućane stići kao telefon "srednje klase",  te sadrži 3,1-inčni ekran osjetljiv na dodir, a BlackBerry kaže kako će korisnicima ponuditi kombinaciju funkcionalnosti BlackBerry 10.1 OS-a i fizičke QWERTY tipkovnice, te čitav niz karakteristika koje donose drugi BB10 telefoni na tržištu.

Uređaj tako sadrži Time Shift i Story Maker koji omogućuje korisnicima da stavljaju fotografije, video filmove i glazbu u vlastite "filmske priče", dok će istovremeno ponuditi BBM Video sa Screen Share značajkom.

Pored toga, uređaj posjeduje BlackBerry Hub koji drži korisnikove poruke i društvene komunikacije "pri ruci", te daje pristup u BlackBerry World koji nudi 120.000 aplikacija i igara za preuzimanje.

Nažalost, proizvođač telefona nije specificirao točan datum izlaska, niti naveo kolika će mu biti cijena, no obzirom da se lipanj bliži, vjerojatno će to učiniti vrlo brzo.

Što se tiče tehničkih karakteristika, uređaj pokreće dvojezgreni procesor takta od 1,2 GHz (inačica Snapdragona ali ne S4), te posjeduje 8 GB interne memorije proširive microSD karticom, bateriju od 2.100 mAh, 5 MP kameru sa stražnje i 2 MP s prednje strane, dok mu 3,1-inčni HD LCD ekran omogućuje razlučivost od 720x720 piksela.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->