Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.09.2013. 13:30

Dice 

Battlefield 4 na Xboxu One s podrškom za Kinect

Najnovija Diceova pucačina na Xbox One konzoli će imati podršku za Kinect kontroler.

Battlefield 4 na Xboxu One s podrškom za Kinect

Upravljanje gestama i sustavima za praćenje pokreta igrača u svijetu hard-core pucačkih igara do sada je bilo ograničeno za kompleksne i skupe simulatore koji nisu dostupni većini igrača. No kako stvari sada stoje, sve to bi trebao promijeniti poznati developer Dice, koji proizvodi najnoviji naslov Battlefield franžize FPS igara.

Naime u intervjuu za Xbox Wire, izvršni producent igre Battlefield 4, Patrick Bach, izjavio je kako Dice intenzivno radi na Xbox One inačici igre koja bi vrlo vjerojatno trebala dobiti podršku za Kinect kontroler.

Drugim riječima, to bi bio prvi slučaj u kojem bi se jednom "ozbiljnom" pucačkom igrom iz prvog lica upravljalo Microsoftovim kontrolerom.

Mada Bach nije potvrdio da će se upravljanje gestama i pokretima pomoću Kinecta doista naći u BF4, rekao je da ozbiljno razmatraju njegovu uporabu za praćenje kretnji glave igrača odnosno pogleda, bočno naginjanje i virenje iz zaklona (tzv leananje), kao i mogućnost glasovnog upravljanja određenim elementima igre.

Obzirom da je Battlefield franšiza oduvijek imala snažnu multiplayer komponentu, ovo bi moglo donijeti potpuno novo iskustvo igranja MP FPS igara. Ako ste ikada igrali neku multiplayer pucačinu, vjerojatno ste se znali zateći u situaciji da nesvjesno uzmičete glavu pred rafalima neprijateljima ili se saginjete kako biste postali manja meta. S ovakvim sustavom kontrola sada bi to doista imalo efekta na zbivanja u igri.

Bach nije rekao hoće li i PC inačica igre imati podršku za Kinect, što bi još više stubokom promijenilo svijet multiplayer pucačina, mada nismo sigurni da bi se to nama staroj gardi previše dopalo. 

Izvor: Xbox Wire

Vezani sadržaji
Ključne riječi Kinect DICE Battlefield 4 Xbox One
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->