Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.09.2015. 14:29

Bitcoin računalo 

21 Bitcoin Computer je Raspberry Pi uređaj za rudarenje

Ako želite nabaviti gotov stroj za rudarenje Bitcoina, na tržištu se nalazi uređaj koji bi vam mogao dobro doći.

21 Bitcoin Computer je Raspberry Pi uređaj za rudarenje

Startup tvrtka pod inspirativnim imenom 21 co., danas je predstavila  džepni uređaj 21 Bitcoin Computer, pogonjen Raspberry Pi računalom koji donosi "native" hardversku i softversku podršku za open-source peer-to-peer novčani protokol .

21 co. je ovaj projekt razvio uz financijsku potporu Qualcomma, Cisca i velike investicijske tvrtke Andreessen Horowitz, a uređaj se već nalazi u ponudi Amazona, te se za njega primaju predbilježbe.

Uloga ovog uređaja je da vam omogući kupovanje ili prodavanje digitalne robe s komandne linije sučelja, a zahvaljujući ugrađenom sustavu za plaćanje, možete ga osposobiti za naplatu raznih usluga, poput recimo usluga prevođenja jezika u API pozivima, dok vam također omogućuje i kreiranje vlastitog dućana za prodaju virtualnih objekata poput fotografija. Osim toga, Bitcoinom ćete moći plaćati i ljude koji dijele poveznice s vašim proizvodima putem društvenih mreža, kao i kreirati i hostati svoju vlastitu ligu u Fantasy sportovima u kojima igrači osvajaju pravi novac.

Dakako, sve ovo možete raditi i pomoću sustava koji sami kreirate, no 21 Bitcoin Computer predstavlja gotovo "ključ u ruke" rješenje, čime omogućuje svakome da se bavi biznisom s Bitcoin transakcijama.  

21 Bitcoin Computer

Obzirom da se u srcu sustava nalazi Raspberry Pi računalo, to znači da Bitcoin Computer može raditi samostalno kad ga priključite na monitor, a možete ga spojiti i na Windows, Mac, ili Linux računalo.

U kompletu ćete dobiti Wi-Fi adapter, kabel za spajanje s laptopom, Raspberry Pi 2, napajanje, kao i 128 GB SD karticu na kojoj je predugrađena potpuna kopija Blockchaina, odnosno baza podataka podijeljena između svih čvorišta koja sudjeluju u sustavu zasnovanom na Bitcoin protokolu, koja sadrži svaku transakciju ikada izvršenu, te omogućuje svakome uvid u to koliko je Bitcoinova bilo na nekoj adresi u bilo kojem vremenskom razdoblju.

21 Bitcoin Computer možete naručiti putem Amazona za 399,99 dolara (2.721 kn), a isporuke započinju u studenom 2015. 

Izvor: 21 co.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->