Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pro gamer ide u mirovinu zbog psihičkih smetnji
Članak
Objavljeno: 05.06.2020. 12:02

Uzi 

Pro gamer ide u mirovinu zbog psihičkih smetnji

Najpoznatiji kineski eSports igrač zbog psihičkih problema prestaje s igranjem u 23. godini života.

Pro gamer ide u mirovinu zbog psihičkih smetnji

Kineski mladić Jian Zihao (23), poznatiji pod nadimkom Uzi, jedan je od najpoznatijih pro gamera na svijetu, a svoju je slavu stekao igrajući League of Legends (LoL) još od 2012. godine.

Uzi, poznat i pod nadimkom Mad Dog, na kineskoj društvenoj mreži Weibo ima milijune followera, gdje je svojim fanovima sada objavio da se povlači u gamersku mirovinu.

"Žao mi je što vas moram obavijestiti da donosim odluku o umirovljenju. To je rezultat toga što sam godinama do kasno budan, jedem masnu hranu i podložan sam nepremostivom stresu, a prošle godine sam otkrio i da imam dijabetes tipa 2. Promijenio sam raspored rada, vježbao i uzimao lijekove, ali se situacija nije promijenila i moje mentalno stanje nije tako dobro kao prije", izjavio je Uzi i dodao kako prekida eSports karijeru na nagovor liječnika koji su ga upozorili da bi ukoliko nastavi s ovakvim životom mogao imati ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

Na svoj post je dobio 300.000 komentara, a 600.000 ljudi je koristilo hashtag #UziRetires.

Kina je drugo najveće gaming tržište na svijetu, no kineska vlada često ponavlja da su video igre kod mnogih mladih osoba izazvale velike probleme s ovisnošću i na mnoge imaju negativni utjecaj.

Svjetska zdravstvena organizacija je "gaming poremećaj" svrstala među mentalne bolesti, no Američko udruženje psihijatara ga ne smatra takvim, već ga nazivaju stanjem koje treba dodatno proučavati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->