Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Spektakularno zdanje kineskog game publishera
Članak
Objavljeno: 08.12.2023. 12:55

Tencent Helix 

VIDEO: Spektakularno zdanje kineskog game publishera

Tencent Helix sastojat će se od četiri uvrnuta tornja, a najviši će dosezati visinu od 153 metra.

VIDEO: Spektakularno zdanje kineskog game publishera

Njemačka arhitektonska tvrtka Büro Ole Scheeren, poznata po dizajniranju CCTV tornja Nacionalne kineske televizije u Pekingu, otkrila je planove gradnje spektakularnog zdanja Tencent Helix u kineskom gradu Shenzenu.

th2

 

Zdanje će se sastojati od četiri povezana uvijajuća tornja i služiti će kao novo globalno sjedište tehnološkog diva Tencenta, koji je između ostaloga i jedan od najvećih izdavača video igara na svijetu, među čijim se naslovima nalaze hitovi koji uključuju PUBG Mobile, COD Mobile, Cross Fire, Path of Exile, Ring of Elysium i mnoge druge. 

Tencent Helix će biti smješten u četvrt Shenzhena za koju Büro Ole Scheeren kaže da se po veličini i obliku može usporediti sa središtem Manhattana.

th6

 

Sama zgrada će biti masivna i imat će 500.000 kvadratnih metara, što je gotovo dvostruko više od Apple Parka u Kaliforniji, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Četiri tornja dosezat će različite visine, s najvišim od 153 m, dok će njihove vanjske strane biti obrađene prizmatičnim ostakljenim pločama, osiguravajući puno dnevnog svjetla koje prodire unutra.

Pojedinačni tornjevi bit će raspoređeni oko velikog središnjeg vrta nazvanog Vortex Garden, koji će osoblju pružiti priliku da uživa u zelenilu i svježem zraku.

Ispod toga, unutar same zgrade, bit će takozvani Vortex inkubator, koji će ugostiti više prostora za rekreaciju i koji će biti prirodno osvijetljen svjetlarnikom.

th3

 

"Dizajn Tencent Helixa simbol je meteorskog rasta tvrtke, izraženog u zakrivljenosti strukture koja se uzdiže rotirajućim gradijentom prema nebu", objasnio je Büro Ole Scheeren.

"Njegov oblik proizlazi iz spiralnog kretanja vrtloga, s uskovitlanim arhitektonskim oblicima koji spajaju kreativnost i tehnologiju u vrlo privlačnom prostoru. Vortex Incubator, kolektivno srce sjedišta tvrtke je dinamičan prostor koji povezuje četiri uredska tornja različitih visina i fleksibilnih tlocrta u društveni ekosustav aktivnosti. U njemu se nalaze Tencentova akademija, veliki prostori za rekreaciju i klub zdravlja, konferencijski centar i uredi za kolaboraciju. Taj prostor djeluje kao sučelje za osoblje u različitim sektorima za susrete, suradnju i komunikaciju na trodimenzionalno međusobno povezanim, velikim katovima dizajniranim za interaktivnu upotrebu."

th5

 

Zasad još nije poznato kada će ovaj spektakularni projekt biti dovršen, no njegova izgradnja bi mogla potrajati više godina.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Tencent Helix
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->