Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.12.2023. 10:31

Twitter chatbot

X lansirao Grok svojim pretplatnicima

Grok, chatbot koji bi prema Elonu Musku trebao biti drugačiji od konkurencije stigao je prvim korisnicima Twittera

X lansirao Grok svojim pretplatnicima

Grok, konkurencija ChatGPT-a koju je razvio xAI, startup za umjetnu inteligenciju Elona Muska, službeno je pokrenut na X-u, društvenoj mreži koja je nekada bila poznata kao Twitter.

X je Groka počeo postupno uvoditi u četvrtak među X Premium Plus pretplatnike u Sjedinjenim Američkim Državama. „Premium Plus“ je X-ov plan koji košta 16 dolara mjesečno za pristup društvenoj mreži bez oglasa. Dugogodišnji pretplatnici dobit će prioritetni pristup Groku, izjavio je X, a implementacija se očekuje da će biti završena sljedeći tjedan.

Grok odgovara na pitanja na način razgovora, koristeći bazu znanja sličnu onoj koja se koristi za obuku AI modela koji pokreću ChatGPT i Bard tvrtke Google. Smješten je u X-ovom bočnom izborniku na webu, iOS-u i Androidu, i može se dodati na donji izbornik u mobilnim aplikacijama X-a radi bržeg pristupa.

Grok ima temelj u generativnom modelu nazvanom Grok-1, koji je treniran podacima s weba (do Q3 2023) i povratnim informacijama od ljudskih asistenata. Za razliku od drugih chatbota, Grok može uključiti i stvarne podatke u stvarnom vremenu iz postova na X-u u svoje odgovore, omogućujući mu da odgovara na pitanja s, u teoriji, najnovijim informacijama.

Pristup stvarnim podacima na X-u čini se pravom prednošću – „killer feature“ Groka, ako hoćete.

Dajući upit poput „Što se događa danas u području umjetne inteligencije?“, chatboti poput Barda i ChatGPT-a pružaju nejasne, zastarjele odgovore koji odražavaju ograničenja njihovih podataka za obuku i filtara na njihovom pristupu webu. Grok, s druge strane, sastavlja odgovor iz vrlo recentnih naslova - iako nije jasno kako bira izvore i koliko često može halucinirati, odnosno netočno odgovarati.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->