Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.12.2020. 14:18

Akvizicija 

Hyundai Motor kupuje Boston Dynamics

Softbank je odlučio prodati Hyundaiju robotsku tvrtku Boston Dynamics za 917 milijuna dolara.

Hyundai Motor kupuje Boston Dynamics

Prema tvrdnji južnokorejskog medija The Korea Economic Daily, Softbank je pristao prodati poznatog proizvođača robota Boston Dynamics tvrtki Hyundai Motor Company.

Hyundai Motor će za Boston Dynamics platiti 917 milijuna dolara, a jednom od najpoznatijih proizvođača robota na svijetu koji je nastao kao spinoff sveučilišta MIT, ovo će biti treći vlasnik, nakon što ga je 2013. kupio Google, koji ga je 2017. prodao Softbanku.

Boston Dynamics je postao najpoznatiji po humanoidnom robotu Atlasu, koji se nakon više godina razvoja još uvijek ne nalazi u slobodnoj prodaji, kao i po četveronožnom robotu Spotu, koji se ove godine počeo prodavati po cijeni od 75.000 dolara. Među robotima koji se razvijaju, a još nisu došli u fazu prodaje, nalaze se i roboti-ruke Pick i Handle, koji bi se jednog dana trebali naći u industrijskim pogonima kao pomoćni radnici. 

Vjerujemo da će Boston Dynamics u Hyundaiju imati dobrog gazdu i partnera, jer južnokorejska tvrtka koja je poznata po proizvodnji automobila, već duže vrijeme investira u industriju robotike, pa je u prošlih nekoliko godina u nju uložila 1,4 milijarde dolara. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->