Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametna fitness ogrlica za pse
Članak
Objavljeno: 12.01.2014. 10:23

CES 2014 

VIDEO: Pametna fitness ogrlica za pse

Svima kojima je jako stalo do zdravlja i forme njihovih ljubimaca dolazi zanimljiv gadget.

VIDEO: Pametna fitness ogrlica za pse

CES 2014 sajam u Las Vegasu nije zanemario ni kućne ljubimce, pa se tamo tako našla i pametna pseća ogrlica Voyce tvrtke i4C Innovations koja košta nemalih 299 dolara (1.671 kn), koja je razvijena uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cornell. Ogrlica prati vitalne znakove vašeg kućnog ljubimca, njegove srčane otkucaje, sagorijevanje kalorija, ritam disanja, vrijeme odmora, te provjerava jeste li mu pružili dovoljno zabave da bude u najboljoj formi.

Uz ogrlicu ćete dobiti i aplikaciju za pametni telefon koja koristi posebne algoritme prilagođene psima, koja će vlasnicima pružiti kompletno zdravstveno i kondicijsko stanje njihovih ljubimaca.

Oglica je dizajnirana tako da prati te parametre čitavo vrijeme, a aplikacija će vam javljati sve eventualne promjene koje bi mogle ukazati na rane znakove artritisa, displazije kukova, problema sa srcem i disanjem, kako biste čim prije mogli započeti s liječenjem ili tretmanom koji će vašem psu pomoći u očuvanju zdravlja i forme.

Voyce

Nakon što ogrlicu prvi puta postavite na svojeg psa, ona će se neko vrijeme prvo upoznavati s njegovim navikama i ritmom života, a potom će ga pratiti i nuditi vam savjete kako da mu pružite čim zdraviji život. Aplikacija na pametnom telefonu sve podatke šalje servisu u oblaku koji ih analizira i vraća u obliku analitičkih prikaza i konkretnih uputa za korekciju, a za taj servis će se u SAD-u plaćati dodatnih 15 dolara mjesečno.

Sve u svemu, s hi-tech održavanjem kućnog ljubimca očito nećete proći jeftino, no mnogim vlasnicima pasa to neće biti problem ako će znati da će svojem Rexu ili Fibici pružiti zdrav život.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kakve podatke biste dobivali kada biste sami nosili Voyce. Vau!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->