Nalazite se
  • Pop Tech
  • Upravljanje BMW-om i3 s Galaxy Gear satom
Članak
Objavljeno: 09.01.2014. 16:23

CES 2014 

Upravljanje BMW-om i3 s Galaxy Gear satom

Na CES sajmu Samsung i BMW predstavili Galaxy Gear aplikaciju za upravljanje BMW-om i3.

Upravljanje BMW-om i3 s Galaxy Gear satom

Samsungov pametni sat Galaxy Gear na CES 2014 sajmu je prikazan s BMW-ovom aplikacijom iRemote pomoću koje je moguće upravljati nekim funkcijama na električnom automobilu BMW i3.

Između ostaloga, pametnim Samsungovim satom možete regulirati temperaturu unutrašnjosti vozila, a aplikacija pored toga omogućuje razmjenu informacija između sata i vozila kao što su provjera i napunjenost baterija i doseg vozila.

Pored toga, može se provjeriti jesu li prozori i vrata zatvoreni, kakav je status ostakljenog krova automobila, kada je potrebno odvesti vozilo na servis, te rade li svi sustavi.

Galaxy-Gear-and-BMW-i3-2_VIDIClanakVelika

Sve je to izvedivo na BMW-u i3, prvom u potpunosti umreženom električnom automobilu na svijetu koji posjeduje integriranu SIM karticu, čime se omogućava vozačima pristup vozilu s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku.

Svjetska premijera BMW-a i3, prvog BMW-ovog 100% električnog premium automobila iz BMW grupe održana je u kolovozu 2013. u Londonu, New Yorku i Pekingu. Električni motor daje snagu od 125 kW odnosno 170 KS te okretni moment od 250 Nm, a maksimalna brzina koju može postići iznosi 150 km/h. Snaga se na cestu prenosi preko stražnjih kotača i jednog stupnja prijenosa, a crpi se iz Li-ion baterija smještenim ispod podnice. Cijena BMW i3 iznosi 34.950 eura.

Izvor: Vidiauto.com

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam