Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novo natjecanje električnih bolida
Članak
Objavljeno: 13.02.2023. 12:36

Ace Championship 

VIDEO: Novo natjecanje električnih bolida

Ace Championship će koristiti šasije Formula E Gen2 bolida koje će prerađivati i modificirati.

VIDEO: Novo natjecanje električnih bolida

Utrke električnih formula, odnosno natjecanje Formula-E koje se nalazi u sklopu Međunarodne automobilističke federacije FIA, uskoro će dobiti konkurenta pod nazivom Ace Championship.

Novo natjecanje djelo je Dilbagh Gilla, bivšeg šefa Fomula 1 tima Mahindra Racinga koji ga ne želi pretvoriti u konkurenciju Formula-E utrka, već ga promovira kao platformu za razvoj novih talenata  za Formulu-E (vozača i inženjera), odnosno nešto kao što su Formula 2 i 3 za Formulu 1.

Za razliku od drugih natjecanja, timovi koji će se uključiti u Ace Championship, neće morati imati 4 bolida, već će im biti dovoljna 2 automobila koje će koristiti za Challenger i Championship razinu natjecanja. Na višoj Championship razini, vozila će proizvoditi više snage, kao što objašnjava Gill u ovom videu.

Pored toga, kako bi se natjecanju i timovima smanjili troškovi, natjecanje će koristiti šasije Formula E Gen2 bolida koji se povlače nakon ove sezone, a njih će potom moći modificirati i prerađivati za Ace Chamionship utrke.  

Ace Championship je nedavno testirao modificirani Gen2 automobil u Barceloni, s vozačem Mahindre Nickom Heidfeldom za upravljačem.

Organizatori Ace Championshipa kažu da već postoji "značajan interes" postojećih trkaćih timova da se pridruže, no niti jedan još nije povrdio sudjelovanje. Početak prve sezone Ace Chamionshipa planiran je za 2024. godinu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->