Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi roboti za Olimpijske i Paraolimpijske igre
Članak
Objavljeno: 27.07.2019. 13:17

Tokio 2020 

VIDEO: Novi roboti za Olimpijske i Paraolimpijske igre

Tokio 2020 će doista biti velika sportska ali i visokotehnološka priredba.

VIDEO: Novi roboti za Olimpijske i Paraolimpijske igre

Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje će se održati u srpnju iduće godine u Tokiju, predstavili su nove robote koji će još više doprinijeti da ovo budu tehnološki najnaprednije igre svih vremena.

Među novim robotima su Miraitowa i Someity, roboti maskote koji će mahati, rukovati se s posjetiteljima i natjecateljima na brojnim lokacijama olimpijskih borilišta. Robote je proizvela tvrtka Tokyo Motor Corporation, koja im je ugradila različite facijalne izraze te kamere s prednje strane glave koje će im omogućiti da otkriju kada su ljudi u njihovoj blizini kako bi s njima mogli stupiti u interakciju.

roboti 1

Tu je i T-HR3 humanoidni robot kojim se upravlja pomoću egzoskeletonskog kontrolera spojenog na čitavo tijelo operatera, što znači da će omogućiti ljudima koji neće biti u mogućnosti posjetiti neko natjecanje da tamo budu prisutni u tijelu robota. Pored toga, operater će imati mogućnost nošenja VR hedseta, koji će mu omogućiti da vidi sve što gleda i robot.

robot 2

To će omogućiti gledateljima na udaljenim lokacijama da se pomoću interakcije s T-HR3 robotima osjećaju kao da su i sami prisutni na lokacijama Olimpijskih igara, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Japanci su predstavili i mobilnog T-TR1 "telepresence" robota koji je opremljen kamerom i velikim zaslonom gotovo veličine čovjeka. Robot kojeg je izradio Toyota Research Institute iz SAD-a omogućuje virtualne posjete borilištima, što znači da se za vrijeme natjecanja možete recimo kretati tribinama i razgovarati s drugim posjetiteljima, a da ne napuštate svoj dom.

robot 3

I na kraju, tu je i Field Support Robot (FSR) koji će pomagati u održavanju bacačkih disciplina na taj način da će se naći u ulozi vodiča koji će autonomnom vožnjom dovoditi osoblje sigurnom putanjom do bačenih kladiva, diskova, koplja i kugli.

Field Support Robot FSR

Ovo nisu svi roboti koje će se naći na Olimijskim igrama u Tokiju jer su organizatori najavili da će do početka održavanja Olimpijskih igara predstaviti još mnoge druge.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam